Đukanović: Predstojeći blagi dani da osnaže duh ljudi

1
Milo Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Uskrsa, nadbiskupu barskom i apostolskom upravitelju kotorske biskupije Roku Đonlešaju, sveštenstvu i svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori, uz najbolje želje za dobro zdravlje i napredak, za ličnu i porodičnu sreću.

“Predstojeći blagi dani, koje dočekujemo suočeni s jednim od najvećih savremenih izazova čovječanstva — pandemijom korona virusa, prilika su za afirmaciju univerzalnih hrišćanskih vrijednosti koje su davale smisao ljudskom trajanju kroz vjekove, da osnaže duh ljudi i podstaknu na spremnost da svi maksimalno pruže doprinos očuvanju sopstvenog i zdravlja svojih porodica, a time i cijelog društva”, naveo je predsjednik.

Kako je dodao, to je i prilika da solidarnost i međusobno poštovanje, koji su neodvojivi dio multietničnosti i multikonfesionalnosti po kojima je Crna Gora prepoznatljiva, budu nezaobilazan put u traženju rješenja i za aktuelni problem s kojim smo kao društvo suočeni.

“Katolička zajednica u Crnoj Gori ima u tome svoje posebno mjesto i ulogu, kao i u njenom ukupnom savremenom razvoju i napretku, što podstiču i čvrste tradicionalne veze između Crne Gore i Svete Stolice. Još jednom vam čestitam praznik, s najboljim željama za dobro zdravlje i blagostanje, i brz oporavak svima koji su pod ljekarskim tretmanom”, poručio je Đukanović.

1 KOMENTAR

  1. …i ŽELJA -MOLITVA BIVŠIH KOMUNJARA…”KROZ LIJEPO PISANJE”:””..ZA AFIRMACIJU UNIVERZALNIH HRIŠĆANSKIH VRIJEDNOSTI KOJE SU DAVALE SMISAO LJUCKOM TRAJANJU KROZ VJEKOVE.DA OSNAŽE DUH LJUDI…”?!

    A MOJ BRATE-A OVI ISTI SU POTROŠLI JEDAN SVOJ “RADNI VIJEK”-NA POSTULATIMA DA “BOGA NEMA”…? A JA BI REKA-DA SU TO ZBORILI-SAMO SEBE RADI I SVOG UBJEĐENJA-DA SU ONI BOG-OVI..U ČIJIM JE RUKAMA SUDBINA /NE/VJERUKUĆIH LJUDI-KOJI SU OČI KORISTILI-KAO AUTO FAROVE-“IZGORELIH ŽARULJA”…?

    I NA ULTIMU OD ULTIME-NE VJERUJTE BIVŠIM KOMUNJRAMA-JER NJIHOVA VJERA-VJEROVAJE JE.NJIHOVO “DEBELO CRIJEVO” NERASKIDIVO SVEZANO -ZA USNU DUPLJU?… SA I BREZ ZUBA…?!

    NADAM SE DA SU “BEZBOŽNO-POBOŽNO POBOČNI” …SHVATII ŠTO SU TO “UNIVERZALNE HRIŠĆANSKE VRIJDNOSTI”..?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].