Dubravka Drakić: U danima izolacije dođite do najbolje verzije sebe

3
Dubravka Drakić

„Umjetnost nit hrani nit brani onoga ko joj se preda“, a kako hrani i brani od svakog zla pa i ovog najnovijeg, zbog kojeg je svijet u izolaciji, pitanje je koje smo postavili glumici Dubravki Drakić, koju voli Crna Gora i koja joj vjeruje.

Drakićeva emituje svoju energiju i svoju umjetnost ovih dana takođe na daljinu, a tako se blizu i bliskom nam osjeća.

Ostala je doma kao sav svijet koji poštuje regule i između obavezujućih poslova, kao što je kupovina namirnica, ali ne svakodnevna i bez posebnih zaliha, Dubravka je u pravoj cjelodnevnoj akciji sa svoja dva školarca doma, prateći akciju „Znanje i zdravlje“ Ministarstva prosvjete.

S druge strane, obzirom da je profesor na Fakultetu dramskih umjetnosti, Drakićeva sa svojom grupom sjajnih studenata, kako ističe, komunicira putem platforme.

“Nije bitno kojeg formata važno je samo da smo u kontaktu da podijelimo iskustva i nastavimo sa realizacijom započetih zadataka”, poručila je ona.

U takvoj atmosferi brzo prođe dan, a njen osjećaj je da mladi ljudi razumiju važnost onoga što je briga o drugome. Baveći se ovim lijepim poslom, studirajući Fakultet dramskih umjetnosti, vi se trudite da dođete do onog što se zove najbolja verzija sebe.

Na tom putu ne treba žalite sebe u tom smislu da ne prepoznamo sve one stvari koje nam se manje ili više sviđaju i da se trudimo  da to sa sobom istjeramo na čistac, poručila je  popularna crnogorska glumica za Skala radio.

Na naše pitanje i podsjećanje na dane dječije radosti kotorske, koja se razlije toplim suncem ljeta na njihovim pozorišnim festivalima, Dubravka se osvrnula sa posebnom emocijom.

Ona je podsjetila da joj je to bio prvi festival u životu, kada je 1996. godine kao studentkinja druge godine Fakulterta dramskih umjetnosti zaigrala u „Noveli od ljubavi“ čuvenoga Stevana Koprivice i režiji Milana Karadžića.

„To je za mene uz prijatelje iz klase Maju Šarenac i Andriju Miloševića bilo nezaboravno iskustvo. Boraviti na tom festivalu i učestvovati u toj takmičarskoj euforiji, upoznati se sa kolegama iz regiona“, priča Drakićeva.

Ona podsjeća na ukupnu atmosferu u kojoj je čitav grad bio pozornica, a nekadašnji fantastični hotel “Fjord” mjesto okupljanja umjetnika.

Ona je  posebno vezana za sve ono što se tih godina zbivalo u Kotoru na prvom mjestu ljubav prema djeci i pozorištu.

Festival naravno i dalje traje kao nužnost i potreba grada Kotora i djece ovog grada, a Dubravka Drakić mu je dala posebno obilježje ulogama u predstavama “Novela od ljubavi”, “Tri musketara”, “Ženidba kralja Vukašina”, “Crvenkapa”, “Mali pirat” itd.

Ona pamti te tople večeri u Kotoru kao stvarnu želju da umjetnicima otvori svoja vrata da se osjeti njegov duh i drevnost.

Festival pozorišta za djecu je naše ukupno blago.

U ovim danima usamljenosti, poručuje naša sagovornica, nikako ne bi trebalo da imamo i dane otuđenosti, već je prilika da jasno i glasno kažemo što su naši biseri.

Ovo je pravo vrijeme da nazivamo stvari svojim imenom i da ne podrazumijevamo već istinski cijenimo sve ono što je tradicija i trajanje i ono što je kvalitet, riječi su Dubravke Drakić.

3 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].