Država obezbijedila pomorcima transport do ukrcajnih luka

0

 

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, Direktorat za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu je u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i ambasadama Crne Gore u Hrvatskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj, 22. aprila obezbijedio organizovani transport crnogorskih pomoraca od graničnog prelaza Karasovići, preko Neuma, Ploča (Autocesta A1) do aerodroma “Franjo Tuđman” u Zagrebu.

Takođe, obezbijeđen je i međunarodni transfer u vazdušnom saobraćaju na frankfurtskom aerodromu za povezane letove prema krajnjim destinacijama ukrcajnih luka.

Iz resora Osmana Nurkovića napominju  da je ovom odobrenju, korišćenja transportnih koridora za ukrcaj crnogorskih pomoraca, prethodila intenzivna komunikacija Ministarstva saobraćaja i pomorstva sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori i Transportnoj zajednici koju čine zemlje EU i šest zemalja Zapadnog Balkana.

Izuzetan  doprinos u realizaciji zajedničkog cilja, nesmetanog odlaska i povratka naših pomoraca sa brodova, dao je i crnogorski Samostalni Sindikat Radnika u Pomorkom brodarstvu i Transportu Crne Gore (Independent Union of Workers in Maritime shipping Trade and Transpotr – IUWMST MONTENEGRO), jedan od osnivača i stalnih članova Evropskog udruženja transportnih radnika (ETF-a), koji se nakon inicijative Ministarstva saobracaja i pomorstva direktno obratio ovoj evropskoj instituciji i obezbijedio njenu podršku u Evropskoj komisiji.

“S obzirom na i dalje postojeća ograničenja na graničnim prelazima i kretanju u zemljama Evropske unije prouzrokovanim COVID-19 pandemijom, za svaki budući ukrcaj potrebno je obratiti se Ministarstvu saobracaja i pomorstva, nakon čega će Direktorat za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova obezbijediti nesmetan prolaz crnogorskih pomoraca do ukrcajne luke”, navode u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva.

M.D.

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].