Dr Edita Starović od Luke Kotor očekuje sredstva za reagense u laboratoriji Doma zdravlja

4
dr Edita Starović

Dr Edita Starović

Mjesecima u državnim apotekama nema većeg dijela ljekova koji se izdaju na recept pa su građani primorani da ih plaćaju u privatnim apotekama koje su dobro snadbjevene.

No to nije jedini problem sa kojim se suočavaju naši građani.

Danas nas je pozvala naša slušateljka koja je bila u kotorskom Domu zdravlja kod izabranog ljekara po uput za laboratoriju.

Kada je došla u laboratoriju Doma zdravlja čekalo je neprijatno iznenađenje.

Sa vrata su joj saopštili da nema reagensa i da za se za to obrati direktorici Opšte bolnice.

Pozvali smo dr Editu Starović, direktoricu kotorske Opšte bolnice koja je za Skala radio kazala da opet moraju tražiti sredstva za reagense i da će se najvjerovatnije opet obratiti Luci Kotor jer je ona ta koja im najčešće izlazi u susret.

Ona je kazala da se sada reagensi unaprijed moraju plaćati.

“Reagensi sa kojima radi Dom zdravlja nijesu prošli na tenderu, jer ti preparati nijesu uvršteni u prioritete i za sve reagense iz Doma zdravlja unaprijed moramo naći sredstva da bi mogli da ih obezbijedimo. Reagensi nijesu na tenderu i nijesu prošli preko Fonda“, objašnjava Starovićeva.

Na naše pitanje gdje je tu Miinstarstvo zdravlja, direktorica dr Starović je kazala da je prijedlog Ministarstva da se spoje dvije lagoratorije, ona u Domu zdravlja i one u Opštoj bolnici Kotor i da se sve pretrage rade u bolnici.

“Nemoguće je da sve pacijente i osoblje prebacimo u bolnicu, jer znate u kakvim uslovima mi radimo”, riječi su Starovićeve.

Prema njenim riječima trenutno ima reagensa u bolnici, ali se moraju naći sredstva da ga bude i do kraja godine.

U Domu zdravlja ih sigurno nema, a kad će ih biti, sam Bog zna.

Nakon svega, sasvim je jasno da je potrebna temeljna pretraga u Ministarstvu zdravlja, Fondu za zdravstveno osiguranje Crne Gore, Montefarmu, Opštim bolnicama i Domovima zdravlja u našoj državi.

Za takvu vrstu dubinskih pretraga reagensa sigurno ima.

Samo je pitanje da li će ih političari upotrijebiti da spriječe pandemiju javašluka u ustanovama u kojima se odavno ne osjećamo dovoljno zaštićeni.

4 KOMENTARI

 1. perfidnosti i proracunu nidje kraja. Od objave, utaje, laznih predodzbi, kalkulacija sitnih , krupnih, da potisne, da sakrije. Ko vidi PROVIDNOST svega taj je ………

  I ovo nema veze sa domom zdravlja !!!!!!!!!!!

 2. Ovo je više nego tužno. Kotor Unescov grad i nema reagensa.Tenderii trlja prlja. Od vrha do dna ostavke i nove ljudi to vi je like za početak.Sramota.

 3. Ajmo narode da kupimo reagense za Kotor. Za nase pare ne trebaju tenderi. Kao prvo, ja cu dati prilog, isto se nadam da ce I dr Edita dati prilog I kupiti reagense koji nijesu skupi.
  ajmo narode akciju..
  pozdrav
  Vuk

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].