Dom učenika i studenata “Spasić-Mašera” spreman za učenike i studente

1
Studentski dom u Kotoru

Branko Ivardić

Branko Ivardić

U Studentskom domu “Spasić-Mašera” živo je ovih poznih avgustovskih dana.

Počela je upisna sezona, nakon ljetnjeg perioda u kome je Dom, po ustaljenom običaju svoja vrata otvorio za goste, domaće i strane, kazao je za Skala radio Branko Ivardić, direktor ove ustanove.

Sezonom, koja Domu donosi sredstva za bolje funkcionisanje nije baš u potpunosti zadovoljan jer, kako je kazao, nije bila kao prošle godine, ali se ne može reći ni da je mnogo podbacila.

U Domu se već primaju dokumenta.

Za učenike je već završen prijem.

Primljena su 44 učenika.

Ostalo je neprimljeno 16, a na današnjoj sjednici Upravnog odbora će se odlučiti da li je moguće primiti još nekog učenika.

Primaju se učenici po kriterijumu uspjeha.

Samo najbolji učenici dolaze u obzir.

Prošle godine je bilo 16 odličnih učenika, a ostali do upisne kvote su bili vrlodobri, kazao je Ivardić, dakle, primaju se odlični i vrlodobri.

Počeo je prijem dokumenata za brucoše.

Komisija za vrednovanje dokumenata će u utorak odlučiti ko je dobio smještaj.

Za sada je prijavljeno nešto oko 110, a moći će da bude primljeno samo oko 50 brucoša.

Ostali studenti konkurišu od 2 do 16. septembra.

Na naše pitanje da li je za predstojeću nastavnu godinu Dom u potpunosti spreman, Ivardić je kazao da su prije početka sezone sve prostorije u Domu okrečene, popravljeni svi uređaji tako da je Dom u vrlo pristojnom stanju, funkcionalan i sa grijanjem koje radi, ali koliko će ga biti u zimskom periodu isključivo zavisi od toga koliko će se moći obezbijediti nafte.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].