Dobra saradnja Centra za socijalni rad i lokalne uprave u Kotoru

1
Centar za socijalni rad u Kotoru

Goran Kuševija

Goran Kuševija

Na sliku socijalnog stanja stanovnika kotorske opštine, kao i na prava koja građani mogu ostvariti iz oblasti socijalne i dječije zaštite preko nadležnog Centra za socijalni rad, za Skala radio je podsjetio Goran Kuševija, direktor ovog Centra.

Najveći broj nerealizovanih zahtjeva odnosi se na trenutne novčane pomoći koje su opredijeljene, a nijesu dovoljne za njihovu realizaciju, ali uz dobru saradnju sa lokalnom upravom, Centar se trudi da se najugroženijim socijalnim kategorijama izađe u susret, kazao je Kuševija.

Centar za socijalni rad nastoji da obezbijedi do 500 eura za trenutne pomoći koje građani mogu ostvariti dva puta u toku godine, po 50 eura.

U septembru je 146 porodica ostvarilo pravo na materijalno obezbjeđenje i ono za jednog člana iznosi 63,50 eura mjesečno.

Pravo na ličnu invalidninu i tuđu njegu, građani će moći ostvariti nakon formiranja komisije tokom narednog mjeseca koja će dolaziti dva puta godišnje.

Prema podacima iz septembra, korisnika prava na ličnu invalidninu bilo je 33, a mjesečna nadoknada po tom osnovu iznosi 108,80 eura po korisniku.

U septembru broj korisnika koji je preko Centra za socijalni rad ostvario pravo za tuđu njegu i pomoć je 144, a nadoknada je iznosila 63 eura po članu, zaključio je Kuševija.

1 KOMENTAR

  1. Ima baš dobrih i humanih ljudi ali i onih osionih, neljubaznih baš u socijalnom. Promijenite neke navike gospodo,niko ne dolazi od športa tamo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].