Dječji kutak za ljubav prema knjizi

3
Kutak za djecu

Dječiji kutak

sa otvaranja dječijeg kutka

U okviru Dječije nedjelje, danas je u kotorskoj Gradskoj biblioteci i čitaonici otvoren kutak za djecu u kome je preko stotinu novih jedinica, publikacija za djecu.

Fond Dječije biblioteke broji oko 2.000 publikacija, oko 1.500 naslova, kazala je za Skala radio bibliotekarka Jasmina Bajo.

Ona je podsjetila na aktivnosti Biblioteke koja je tokom ljeta zajedno sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu realizovala radionice za najmlađe i uspostavila dobru saradnju, prije svega sa predškolskim ustanovama.

Saradnju koja će se značajno unaprijediti češćim boravkom mališana u njihovom kutku Gradske biblioteke, potvrdila je i Vjera Rašković, direktorica JPU “Radost” iz Kotora.

Pred prepunom Pjacom od kina koju je ispunio žagor djece predškolskog i školskog uzrasta, Dječji kutak otvorila je gradonačelnica Kotora Marija Ćatović, vjerujući da će im ovaj kutak biti svakodnevno mjesto za sticanje novih znanja i njegovanje ljubavi prema knjizi.

Djeca iz vrtića su na pitanje Skala radija koje bajke najviše vole i koje ih teme interesuju odgovorila da je to neizbježna Crvenkapa, ali i knjige o brodovima i automobilima, kao i strašnim čudovištima.

Gradonačelnica sa djecom

Povodom proslave Dječije nedjelje, predsjednica Opštine Kotor Marija Ćatović priredila je prijem za učenike petog razreda OŠ “Narodni heroj Savo Ilić“.

U okviru posjete lokalnim državnim institucijama, učenici su se upoznali sa radom Skupštine Opštine Kotor, a predsjednica Ćatović ih je informisala o načinu rada lokalne administracije.

Gradonačelnica sa učenicima V razreda

3 KOMENTARI

  1. Neka ss vidi koliko je gospođa Ćatović za đecu dala od kad je na vlast?baš mi je mila i podržaću njenu prijavu opet za predsjednika opštine. S svima je fina i dobra i nije ni malo uobražena. Da se javi i na klupu kad sjedimo ispred vrat grada.A neki grđi od nje i mudre prolaze s glavama podignutima a u ništa se uzdižu samo laju i ćakulaju.Ma ke od rabote.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].