Dio imovine AD “Jugopetrol” prešao u ruke kotorske opštine

20

Željko Aprcović i Antonios Semelide

Potpisivanjem ugovora o kupoprodaji između opštine i AD „Jugopetrol“, danas je okončan je izuzetno značajan projekat, kazao je kotorski gradonačelnik Željko Aprcović.

Željko Aprcović i Antonios Semelide

Opština Kotor će, po sonovu ugovora o kupoprodaji, steći pravo svojine na dvije izuzezno kvalitetne lokacije, u Industrijskoj zoni i Škaljarima, koje su vlasništvo privrednog društva AD „Jugopetrol“.

One će, kazao je Aprcović, u nekim daljim razvojnim planovima poslužiti za relazicaziju budućih pravnih poslova koje sadašnje opštinsko rukovodstvo namjerava zaključiti sa CEDIS-om Podgorica, za dobijanje lokacije na kojoj se trenutno nalaze objekti Elektrodistribucije na Tabačini. Ovaj prostor korespondira sa sa sjevernim gradskim vratima i na njemu se namjerava, u skladu sa rješenjima iz Prostrornog urbanistričkog plana Kotora, izgraditi polivalentni kulturni sadržaji i u saradnji i preporukama UNESCO-a i vertikalni transport do tvrđave San Đovani, objasnio je kotorski gradonačelnik.

Dio prostora koji se nalazi u Škaljarima a nad kojim će opština, ovim ugovorom, biti titular prava svojine, biće pretvoren u potrebne prostorije za smještaj opštinskih javnih preduzeća i svih onih službi koja imaju prostorna ograničenja za kvalitetnije funkcionisanje.

“Smatramo da ćemo, upravo sa takvim konceptom budućeg razvoja prostora u Škaljarima, odgovoriti potrebama svih službi a prvenstveno potrebama svih naših sugrađana i turista”, objasnio je Aprcović.

Antonios Semelide, izvršni direktor AD „Jugopetrol“ Podgorica je podsjetio prisutne da pomenutu imovinu Jugopetrol ne koristi već nekoliko godina i da su stoga odlučili da je prodaju. Nakon perioda produktivnih predgovora sa gradonačelnikom i njegovim timom uspjelo se doći do zaključenja ovog ugovora na obostrano zadovoljstvo, kazao je Semelides.

Opština već ima planove za najbolju upotrebu ove dvije nekretnine, a sve u smislu dobrobiti opštine i građana koji u njoj žive.

20 KOMENTARI

 1. Bravooo bravoo za Aprcovica i vlast u Kotoru !!! Samo naperijed u nove pobjede !!! Daleko najbolji gradonacelnik grada Kotora !!!

   • Realno, mislim da su ga zrtvovali. Poslije sledecih izbora ga nidje biti nece, ali ni njih, tako da mu je svejedno. Maslo se pokupilo, jos se kupi, ali mislim mimo njega, pa je njemu ostavljeno da kupi ono drugo.

  • …od 3.veljače.8O9 godine na ovamo…Ko preteče-ove “strujne kablovske udare”..priča će o …čemu?…O zemljotresu-1979…i Srećnotresima-1989-2006.goidine…pa na dalje..i na prijed-kome Gospod bude naklonjen? Pod uslovom, da isti(Gospod) ne bude na listama onih koje su nas doveli..i pobačili u bezdanje jame..evo više od 3O godina….? Bože te sačuvaj “gladi i rata” i obećanja DrPiSveto i kompanjonke muuu.. SuDoPerice-sa dvora SULTANA MNE-a ?!

 2. …NEKA MI BIDNE OPROSTENO..ALI NAS GRDONACELNIK IZGOVORA CETIRI ZAOBILAZNICE ISTIN…KAKO I SAM TVRDI U GORnJEM NAPISU…@ izgraditi ..@politovalentni kulturni sadrzaj…i vertikalni transport do tvrdjave San DjOVANI@ Koliko se ja razumijm u vertikale..vo djen ce biti moguce izgraditi samo /kosi trans port do San DJOVANIJA…I TO SAMO iz sela Spiljara…zaledja tvrdjave…No karta kanta/papir trpi sve/…a ne postidjuje rekose davno stari Latini..

  • Ajde Jordane ne palamudi. Ti bi sada po tvojoj “kosinu” predložio da se projektuje skijaška letaonica, nalik čuvenoj Slovenačkoj Planici. Ti bi da letiš Jordane, ali neće moći, sve dok ne popraviš “doskok”
   Skakao si što si skakao, pa sada dva dana neđeljno šetaj sa svojima Četnicima!

   • ..dopuna..-prije/ranije) potpisanog ugovora o vašim obavezma(puganja u moju bliznicu)..NOTA BENE…imate obvezu…da ta DVA DANA..DOK JA ŠETAM SA SVOJIM Četnicima…VI-OSOBENO SA SURADNICIMA SE POBRINETE…KAKO I NA KOJI NAČIN IH(Ćetnike)… U POSLOVIMA VOĐENJA DRŽAVE CRNE GORE I OPŠTINE KOTOR..ADEKVATNO ZAMIJENITE ..U VRŠENJU POSLOVA RUKOVOĐENJA OPŠTINOM-ODNOSNO NAŠOM DOMOVINOM CRNOM GOROM…!!!!
    HVALA NA SURADNJI..NAPOJNICA ZA OVAJ ANEKS-DODATAK VAM SLIJEDI-IZRAVNO -BEZ UPOTREBE PIRIJE…?!

    • Pošto je Corona uvatila maha, obavezno pri šetnji stavi onu gumenjaču od gas maske, koju si drpio iz Vojnog “odseka”
     Ojadićeš Prčanj, sa tim tvojim šetnjama.

     • ..KAO ŠTO VAM JE POZNATO-NE BRINITE ZA SEBE I VAŠU OBITELJ! OVA KORONA NE NAPADA GOVEDA.SA SULTANOVIH TRATA-TRAVOPASA..PA STE TU 1OO POSTO ZAŠTIĆENI..ZATO PASITE BREZ STRAHA -BRIGE, I POVREMENO-OBAVEZNO RIČITE ,KAKO VAM SE GRLO NEBI OSUŠILO KAD PASETE TRAVU NA SULTANOVIM TRATAMA-TRAVOPASIMA…!!!

     • ..korađo! Pjano,pjanisimo..da se sami ne ugušite sisajući iz osobene i bliznice-oliti g.ce!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].