Deceniju bez incidenta na razminiranju podmorja

0
ronioci Centra

Veselin Mijajlović

Najveći uspjeh Regionalnog Centra za obuku i razminiranje u Bijeloj u protekloj deceniji prema riječima direktora Veselina Mijajlovića je činjenica da nije zabilježen ni jedan incident niti jednog ronioca koji su učestvovali u velikom broju akcija.

Aktivnosti ovog Centra u protekloj deceniji je predstavio direktor Mijajlović i naglasio da se u Bijeloj obučavaju ronioci iz više evropskih zemalja, a najznačajnije akcije razminiranja su sprovedene na Verigama i u tivatskom zalivu, odakle je uklonjeno preko 80 tona eksplozivnih naprava iz I i II svjetskog rata, na 2,5 hiljada kvadrata.

Takođe je bila izuzetno od značaja akcija u okviru članica Evropske Unije u Bugaskoj kada su ronioci Centra iz Bijele za mjesec izvadili oko 3 tone neeksplodiranih sredstava i razminirali 220 hiljada kvadrata, kazao je Mijajlović za Skala radio.

Od budućih, vrlo ambicioznih planova, Mijajlović izdvaja osim inostranih i planove za projekte na razminiranju tri lokacije u Bokokotorskom zalivu na ulazu u hercegnovski zaliv, u Kumboru i u Lepetanima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].