Da li se neko iz kotorske vlasti sjeća ko je ovo pisao?

16
Crkva Sv Mateja u Dobroti

Poruke mržnje na Crkvi Svetog Mateja

(Kažu da je ovu boleštinu napisao neki ideološki dr popić. Istraga traje)

IZVOR: SRNA UTORAK, 27.04.2004. | 15:47

Na bedemu ispred katoličke crkve Svetog Mateja u kotorskom naselju Dobrota u utorak ujutru osvanuo je grafit sa porukom da taj kulturno-istorijski objekat “treba zapaliti”, prenose crnogorski elektronski mediji.

Župnik crkve Svetog Mateja u Dobroti don Ante Dragobratović rekao je da je na crkvenom tambruju neko ćirilicom ispisao “Srbija”, četiri slova S i nacrtanao tri uzdignuta prsta, uz natpis “Ovu crkvu treba zapaliti”.

On je naveo da je ispisana i “jedna smiješna rečenica sa nekim sigurno daleko težim namjerama”, o čemu nije želeo da govori.

Dragobratović je rekao da je o ispisanim porukama obavestio biskupa kotorskog monsinjora Iliju Janjića, policiju i dnevnu štampu u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Prema rečima načelnika Odeljenja bezbednosti u Kotoru Ivana Mašunovića, policija je izvršila uviđaj i istraga je u toku.

Hrvatskocrnogorski međudržavni savjet reagirao je danas na barbarski i provokativni ispad u kojem je, prije nekoliko dana na crkvi Svetog Mateja u Kotoru, u Crnoj Gori, ispisan grafit latinicom “Ovu crkvu treba zapaliti” te natpis ćiriličnim pismom “Ovo je Srbija”.

U priopćenju, kojeg je potpisao predsjednik Hrvatsko-crnogorskog međudržavnog savjeta, redatelj Veljko Bulajić, osuđuje se takav “govor mržnje šovinističkih snaga koje su inaugurirane u proteklom desetljeću”.

Također se ističe da je – kao odgovor “provokatorima” i “bivšim psima rata” te “pljačkašima i palikućama Konavala i Župe” – u Savjet stiglo 40-tak pisama, brzojava i poruka koje su poslali građani Tivta, Kotora, Dubrovnika, Risana, Cetinja, Konavala i Herceg-Novog, u kojima se izražava potpora (Hrvatsko-crnogorskom međudržavnom savjetu) i želja da se nastave dijalog i suradnja, na lokalnoj i na državnoj razini, između Republika Crne Gore i Hrvatske kao dviju prijateljskih sredozemnih zemalja.

“Hrvatska i Crna Gora primjer su dviju država koje u dobrim susjedsko-partnerskim odnosima nastoje rješavati svoje probleme današnjice. Obje države ulažu velike napore u gradnji pozicija na europskoj pozornici. U međusobnom podupiranju i ostvarenju tog cilja primjer su dobrih odnosa svim državama u regiji”, navodi se u priopćenju Hrvatsko-crnogorskog međudržavnog savjeta.

16 KOMENTARI

 1. opet na Don.Anta. e smetao im je 91 poslali su specijalce na njega da traže oružije.pa su našli ništa.to su povampireni zločinci,jad i bijeda ljuckog društva.a baš se svašta nakotilo u ovo tmurno vrijeme,ljudi se dokazuju svojim znanjem i sportskim vještinama, a drugo koljeno srbadije bolesno iskomleksiranim parolama.žalosno i oni su nam sugrađani.

 2. A ko je tada bio na vlasti…pitanje je valjda upuceno njima?

  Od tada smo napredovali ..usli smo medju gradove LGBT a imamo i posebno odeljenje za njih..Cestitam ovoj vlasti….još da legalizujemo bar marihuanu bili bi poznatiji grad od Majamija

 3. Je li ovo pisao onaj bolesnik dotur što liči na pravo strašilo sa četničkom bradom što je drogiran i pjan. Treba da pogledaju policijoti okle njegovima toliko imanja i kuća i koliko su šklap od opštine. Javna je tama da mu je DPS dao diplomu jer nije mogao da završi fakultet ni za 15 godina a ni specijalizaciju. Pojedini su papili džaba u restoranu njegova oca koji je poznat kao l. E on je to pisao a ovi ne smiju da ga prijave jer ga je bolesnika nego štiti.

  • Samo da dodam na ovo tata mu je Konavlima harao i niko nista.
   Zaboravili su.
   Umjesto tate laze da je Slavko odio na ratiste.
   Provjerite.
   Nikad krocio .

 4. Gos. Slavko Samo pohvale na vas rad, naravno da se ne zaboravi i ne treba zaboraviti ko su bili zastava operativci!!!… Ti isti se sada voze crnim,zatamljenim automobilima nasim gradom ,uniformisani u skupocjena, brendirana odijela, a uvjek spremni za bilo kakvu operaciju lokalne vlasti, pa ako treba i drzave. Podizanje zastava im je dao zivot na visokoj nozici zastitarski odnos vlasti prema njima!!!

 5. Mozda su angazovali i onda ove kurire i portire, poltrone kako li vec, sto su kacili i skidali zastave sa Sandjovanija… Placenici kojima nisu bitne vjerske i nacionalne orjentacije, samo su im bitne pare !!!… Poltronska djeca, “prosjaci i sinovi”..
  dobro znamo ko je sa nase pjace zaduzen za zastave!!!

 6. Ondasnja i sadasnja vlast je potpuno ista, pa neka odgovore ako im basta. A vole one da pisu, a vole i da skidaju zastave, pa ih ujutro uz buku vracaju. Ima tu dosta poznatih operativaca.

  • ..MIGA vašega-zvni KUVIJERTA…?!!!! To je vaša prošlost-sadašnjost-budućnost…koja POČIJEVA NA MOŠTIMA KASAPINA I GROBARA SA DEDINJA…!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].