Da li se kruzer oslobodio balasta u našem zalivu?

5
Da li brod zaista ispušta otpadne vode

Naša slušateljka Zorica poslala nam je fotografiju sa mobilnog telefona na kojoj se vidi da kruzer koji je nedavno boravio u našem zalivu ispušta vodu.

Da li je riječ o fekalnim vodama što nije dozvoljeno, treba da vidi Lučka kapetanija.

Nadamo se da je sve u granicama dozvoljenog.

5 KOMENTARI

  1. Poštovana Zorice, na Vašoj slici je brod u punoj manovri okretanja za odlazak. Dakle,
    dižu se sidra, vozi se glavnim strojem i radi mu pich propeler na pramčanom dijelu broda /koji zamjenjuje klasični remorker/. To su brodovi koji imaju najsavremenije uređaje za fekalne vode.Tretirana voda iz tih uređaja , kao tehnička voda je potpuno čista u momentu ispuštanja u more. Kod dizanja sidara lanci se peru čistom morskom vodom od prljavštine sa dna mora, koje je vrlo zagađeno. Zbog male dubine često se voda zamuti i ima se dojam da brod ispušta prljave vode.To je čista glupost. Nažalost, ekološki gledano LUKE I SVA PLOVILA NA MEHANIČKI POGON od malih barki sa motorom, jahti i mega jahti, teretnih brodova, kruzera, SU APSOLUTNI ZAGAĐIVAČI MORA.Takođei sve marine svijeta i uzgajališta riba su apsolutni zagađivači vode.Međutim najveća opasnost nam prijeti od NEZNANJA!
    Iza mene je ostalo 35 godina odgovornosti za ovo što Vam saopštavam. I 20 godina borbe u javnim sredstvima da ukažem na ovaj aspekt. Uzalud…

    .

  2. Sa fotografije se lijepo vidi da je u pitanju voda za pranje sidra (morska voda), a ne fekalne vode kako je navedeno u tekstu.

  3. Fala ti Zore, no što nego da se da se ovaj kruizer olakšao i to dobro. Ođe mu je dobra kakarela. Ne SAMO DA NAS NAGRDE NEGO NAS I POS…Boko moja mila prelijepa što će ostat od tebe ???????

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].