Crveni krst Crne Gore dobio vrijednu donaciju Crvenog polumjeseca Katara

0
donacija Crvenom krstu Crne Gore

Crveni krst Crne Gore je ovih dana nabavio hiljadu i po paketa sa higijenskim artiklima, koji su obezbijeđeni uz podršku Crvenog polumjeseca Katara.

Kako je saopšteno iz CKCG, higijenske pakete će, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, dobiti socijalno najugroženije porodice koje trpe posljedice situacije sa koronavirusom.

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak kazala je da su veoma zahvalni Crvenom polumjesecu Katara na značajnoj donaciji i partnerskoj saradnji.

“Crveni krst Crne Gore, kroz mrežu svojih volontera i zaposlenih, u svim crnogorskim opštinama kontinuirano pruža podršku onima koji se nalaze u teškoj socijalnoj situaciji i koji su pogođeni posljedicama epidemije korona virusa. Kako zahtjeve za podrškom svakodnevno dobijamo, tako će ova donacija doprinijeti da naš humanitarni odgovor bude kvalitetniji”, navela je Dubak.

Tokom pandemije pomoć dobilo više od 48.000 porodica

U CKCG naglašvaju da se aktivnost realizuje kroz projekat “Odgovor na socio-ekonomske posljedice epidemije Covida-19 u Crnoj Gori”, koji je podržao Crveni polumjesec Katara.

Cilj projekta koji će biti implementiran u oktobru i novembru je doprinos smanjenju uticaja virusa na pogođene zajednice.

“Crveni krst Crne Gore je od početka epidemije veoma aktivan u odgovoru na njene humanitarne posljedice. Tako je od sredine marta do početka oktobra širom Crne Gore neki vid pomoći i podrške Crvenog krsta dobilo 48.057 porodica, dok je podijeljeno ukupno 66.014 humanitarnih paketa”, naglasili su u CKCG.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].