Crveni krst čestitao 5. decembar Međunarodni dan volontera

0

Crveni krst Crne Gore je, povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. decembra, zahvalio svojim članovima koji su svakodnevno na prvoj liniji odbrane od pandemije  korona virusa.

U toj organizaciji, koja broji oko 2.000 aktivnih volontera, ističu da su jedan od njihovih osnovnih ciljeva motivisani, obučeni i osposobljeni volonteri koji odgovorno  izvršavaju zadatke i time doprinose ostvarivanju misije Crvenog krsta.

“Svakoga dana, širom zemlje, sprovode se razne aktivnosti: obuke prve pomoći, akcije dobrovoljnog davanja krvi, distribucija humanitarne  pomoći, obilazak starijih osoba i pružanje usluga pomoć u kući, pružanje podrške migrantima, osobama sa invaliditetom, romskoj populaciji, promocija humanih vrijednosti, brojne edukativne i preventivne aktivnosti na razne teme. Za sve ovo i činjenicu da je Crveni krst tokom svih 145 godina postojanja svuda, za svakoga, zaslužni su oni – ljudi u crvenom, koji svom društvu daruju ono najvrjednije – svoje vrijeme, znanje i toplu riječ”, naglasili u predstavnici Crvenog krsta.

Oni su ocijenili da je ova godina jedna od najizazovnijih u skorijoj prošlosti.

“Pandemija virusa COVID-19 uticala je na živote svih, a njene posljedice već se vide na svakom planu, posebno humanitarnom. Od početka pandemije u Crnoj Gori, Crveni krst  građanima je stavio na raspolaganje 450 volontera, pretežno mladih ljudi, koji su svakodnevno radili na suzbijanju posljedica virusa i pružanju podrške, ali i utjehe onima  koji su najugroženiji. Do početka novembra volonteri su ostvarili 19.924 volonterskih sati. Obavljali su nabavku za sve koji su oboljeli od COVID-19, bili nečiji kontakt ili  im je preporučeno što manje kretanja. Dijelili su humanitarnu pomoć, stizali do najudaljenijih sela. Svakodnevno su primali sve zahtjeve za pomoć, ali i nudili psihosocijalnu podršku kada god je bilo potrebno”, rekli su u Crvenom krstu.

Povodom Međunarodnog dana volontera, članovi Crvenog krsta su dobrovoljno donirali krv.

“Uz čestitke povodom Dana volontera i zahvalnost za ono što rade svih ovih godina, a posebno ove, Crveni krst Crne Gore svim svojim volonterima duguje veliku zahvalnost: Hvala za sav trud, rad, energiju, brigu, riječi ohrabrenja, podrške i vrijeme uloženo u ublažavanje posljedica virusa. Nastavljamo zajednički da pišemo istoriju humanosti  dugu već 145 godina”, zaključili su u Crvenom krstu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].