Crnogorski naučno-kulturni centar iz Vojvodine: Sreten Vujović treba da bude prva žrtva, odnosno prva pobjeda veljesrpskog kleronacionalizma u Crnoj Gori

0

Crnogorski naučno-kulturni centar (CNKC) iz Vojvodine najoštrije osuđuje vinovnike i inspiratore otvorenog progona akademika Sretena Vujovića od strane veljesrpske kamarile u Crnoj Gori! Očigledno je da je Sreten Vujović po njihovoj zamisli trebao da bude prva žrtva, odnosno prva pobjeda veljesrpskog kleronacionalizma u Crnoj Gori, navodi se u reagovanju Crnogorskog naučno-kulturnog centra koje potpisuje direktor ove organizacije Slobodan Medojević.

Medojević u reagovanju navodi da Vujovića proganjaju jer je, kako ističe, aktivno uključen u borbi za crnogorsku samobitnost više od trideset godina.

“Dovoljno je javno eksponiran da bi njegov pad postao paradigma za sve buduće montirane procese protiv ostalih bardova Crnogorstva! Ovakav progon smišljeno montiran kroz institucije sistema Crne Gore dobio bi po njihovom zlom naumu formalno-pravnu potvrdu same države iza koje su se sakrile njihove namjere iskazane u prvom napadu koji je osujećen! Sa druge strane kada je propala montirana manipulacija Sretenom Vujovićem kao pedagogom i prosvjetnim radnikom, uslijedio je drugi ešalon manipulacija i degradacija Sretena Vujovića kao čovjeka, pretvarajući ga tako i u nasilnika”, navodi se u reagovanju.

 

Kako se dalje navodi, njima u dijaspori ovo djeluje kao prozirna i loše smišljena diverzija.

“Sve činjenice prosto ukazuju da bi Crna Gora morala da se zapita zašto njena kafkijanska birokratija i dalje trpi toliko očigledne manipulacije zakonima! Zašto se ova odvratna farsa nastavlja istom žestinom i sa istom pažnjom (čitaj: asistencijom) institucija države ako je već sve razotkriveno i ogoljeno?! Zašto je Sreten Vujović meta? Na sva ova pitanja država je dužna da odgovori kako Sretenu Vujoviću, tako i čitavoj crnogorskoj javnosti pa i nama u dijaspori”, poručuje se u reagovanju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].