Crnogorski muzičari uputili apel medijima da pruže podršku domaćim izvođačima i autorima

0

Crnogorski muzičari uputili su apel radio i TV stanicama, da im pruže podršku tako što će u svoj program da uvrste domaću muziku i da procenat puštanja bude veći nego do sada.

 

“Ovo je trenutak kada naši kompozitori, tekstopisci, aranžeri ne mogu da žive od svog rada kao što su prije virusa Covid 19. Zato apelujemo na crnogorske medije (radio i TV stanice) da procenat puštanja domaćih kompozicija bude znatno veći od dosadašnjeg. Sada, više nego ikada, potrebna je podrška domaćim izvođačima i autorima, kako mladim tako i onim sa dugogodišnjim iskustvom koji žive od muzike i autorskih prava. Poziv svim muzičkim urednicima crnogorskih medija da uvrste u svoj program domaće”, kaže se u saopštenju muzičara.

“Ukoliko im je potrebna pomoć u vidu obavještenja i spiska kompozicija mogu nam se obratiti kako bi im isti proslijedili. Moramo misliti jedni na druge i podržati domaće autore (državljane Crne Gore) #puštajmonaše”, dodaju muzičari.

Kako su objasnili, muzičari su u velikom problemu već osam mjeseci.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].