Čestitke povodom Dana studenata

1
Đukanović – Marković

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom 4. aprila – Dana studenata, svim studentima u Crnoj Gori najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalje uspjehe.

On je studentima poručio da su u njihovim redovima redovima stručnjaci i intelektualna elita za novo doba.

Premijer Duško Marković čestitao je predsjedniku Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore Danilu Jelovcu i svim studentima u Crnoj Gori Dan studenata.

Marković je  ocjenio da studenti kao budući nosioci društvenog razvoja i prosperiteta predstavljaju temelj naše države.

“Zbog toga je naša odgovornost i obaveza da vam omogućimo bolje uslove studiranja i više šansi za zapošljavanje kako bismo zajednički ostvarili definisane ciljeve”, navodi se u čestitki Markovića.

Damir Šehović

Negativna dešavanja koja su nas zadesila pokazala su koje je mjesto znanja u ovom društvu: na pijedestalu. Vi ćete nas voditi kroz mirne periode, ali i ovakve situacije, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović povodom Dana studenata.

“Znanje sa visokoobrazovnih ustanova u Crnoj Gori zato mora biti takvo da sjutra, kada se sa pozicije stručnjaka budete obraćali građanima Crne Gore, ti građani znaju da mogu da vam vjeruju. Mi ćemo, sa svoje strane, učiniti sve da zaslužimo vaše povjerenje: nastavićemo da pratimo primjenu prakse u obimu od 25% na svim fakultetima; pratimo primjenu besplatnih osnovnih studija, a od ove godine i magistarskih; zajedno sa Univerzitetima radimo na razvoju istraživačke komponente visokog obrazovanja; u kontinuitetu povećavamo broj studentskih razmjena, kojih je već sada više stotina godišnje; te ostvarujemo partnerski odnos sa vama”, naglasio je minista.

Prema njegovim riječima, svako turbulentno doba nosi velike rizike, ali i velike mogućnosti.

“Situacija u kojoj se našla ne samo Crna Gora već čitav svijet, još jednom je pokazala staro pravilo: iz kriza i tektonskih promjena rađaju se velika unapređenja: i sistema i pojedinaca. Izazovi sa kojima smo suočeni iznijeli su na površinu ogroman značaj mladih, obrazovanih ljudi, znanja i tehnološke pismenosti i opremljenosti. Upravo takvi mladi ljudi, koji su do juče bili u studentskim klupama, sada, uz starije kolege, sa ponosom nose projekat učenja na daljinu #UciDoma. Upravo takvi mladi ljudi, koji su tek izašli sa nastavničkih fakulteta, sada preko najsavremenijih e-platformi mogu da čuvaju znanje svojih đaka čak i u ovakvim okolnostima”, kazao je on.

Kako je poručio studentima,  upravo njihove nekadašnje kolege su sada nama iznijele i tehnički dio #UciDoma inicijative za samo šest dana.

1 KOMENTAR

  1. …našoj budućnosti….? Na žalost odgovovornm “arhivarima”-PROMAČE zaboraviše da upute čestitke onima-KOJIMA JE “SVETI DAN-PRVI APRILA…”-KOJI SLAVE SVI ONI KOJI SE IŠTA PITAJU U NAŠOJ MALECKOJ DOMOVINI-OD APRILA DO APRILA-SVAKE NAREDNE GODNE…? ” OD JEDNE IZGOVORENE-obećane- TRI SU IM LAŽI, LAŽI LAŽO-DA SE OBEĆANJIMA VAŠIM NADAMO-U NARUČJU BOGA GOSPODA I ANJĐELA BOŽIJIH-IZ ULICE KERAĐORĐEVIĆA IZ PODGORICE…E BO…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].