Čelični zid gradilišta na pothodniku još na svim mjestima nije dotakao čvrsto tlo

3

 

Radovi na pothodniku teku po planu i u skladu sa projektom, rečeno je Skala radiju prilikom današnje posjete gradilištu.

Istina, do tehničkog direktora Dejana Đurovića nijesmo mogli ni telefonom, jer se, nakon upornih poziva i slanja poruka nekoliko dana ranije, nije javljao.

Pretpostavljamo da je spriječen brojnim obavezama. Zato smo odgovore potražili od ljudi na terenu.

Ono što je vidljivo, nastavlja se zavarivanje talpi (zid od čeličnog  lima) na već postojeće, koje se posebnom opremom utiskuju u tlo do potrebne dubine.

Taj posao treba da se završi tokom sjutrašnjeg dana.

Na gradilištu nam je rečeno da je čelični zid na pojedinim mjestima morao da se doda novim talpama i po nekoliko metara visokim, kako bi se dotaklo čvrsto i vodonepropusno dno.

Kotorani svakodnevno u blizini gradilišta znatiželjno posmatraju kako teku radovi. Teške mašine izazovno djeluju i obećavaju da će se ovaj posao koji je, kao i sve kod nas, podijelio mišljenja javnosti, okončati uspješno i na vrijeme.

Tokom izvođenja pripremnih radova došlo je do naprsnuća plafona i zidova na zgradi Lučke kapetanije koja  je popucala na više mjesta. Inspekcija i struka je bila na licu mjesta i konstatovala da postoje određena naprsnuća. To nam je, gostujući u Skala radiju krajem prošlog mjeseca potvrdio i Dejan Đurović, tehnički direktor preduzeća Briv koje izvodi radove na ovom objektu.

On je tada kazao da izvjesne štete ima, ali da je ona gotovo zanemarljiva i da će sva oštećenja biti sanirana. Naprslina ima, ali je to bilo očekivano. Njegova konstatacija je da statika objekta nije ugrožena niti je dovdena u pitanje. Radi se o malim vibracijama tokom pobijanja talpi, a kako odmiču radovi više se ne osjećaju niti će moći da utiču na statiku bedema sa druge strane magistralnog puta, rekao je on.

3 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].