CEDIS: I u septembru značajan pad potrošnje u primorskim opštinama

0
potrošnja struje

I u septembru je zabilježen značajan pad potrošnje struje u primorskim opštinama.

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u septembru preuzeli ukupno 192.371.270 kilovat sati električne energije, što je za oko šest odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz CEDIS-a.

“U opštinama Regiona 4 (Budva, Bar i Ulcinj) zabilježen je pad preuzete energije od 20 odsto u odnosu na vrijednosti ostvarene tokom septembra prošle godine. Najviše električne energije, oko 39 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Očitano je ukupno 385.845 brojila, ili 94 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto”, saopšteno je iz CEDIS-a.

Ekipe Sektora za održavanje su u septembru 1884 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je 342.354 hiljada eura.

“Prethodnog mjeseca na nivou sekundarne mreže završeni su radovi, na oko 840 hiljada eura vrijednim projektima, od kojih je najviše sredstava izdvojeno za izgradnju trafostanice 10/0,4 kilovati “Rafailovići 1 – Nova”. Tokom septembra zamijenjen je i transformator u trafostanici 35/10 kilovati „Centar – Berane 2“, dodaje se u saopštenju CEDIS-a.

Prethodnog mjeseca, kako su rekli, na području Crne Gore je ugrađeno 871 novih, elektronskih brojila.

“Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 330 hiljada, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 410 hiljada korisnika na području Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].