Burne reakcije na društvenim mrežama povodom Joanikijevih izjava

1
Foto: Twitter

Burne reakcije na društvenim mrežama izazvale su današnje izjave mitropolita SPC Joanikija o tome kako je nekadašnji mitropolit te vjerske zajednice Joanikije Lipovac bio “sveštenomučenik”, te da je “bio kriv komunistima jer je branio svoju vjeru”.

Podsjetimo, on je za Lipovca kazao kako je “njegova golgota počela 1941. i završila se poslije rata 1945”.

“Lipovac je sarađivao sa okupatorom, aktivno podržavao četnički pokret i borio se protiv partizana. Uostalom, kao što bi Mićović sad, da mu se može”, poručio je jedan korisnik Twittera.

Na to su se nadovezali drugi korisnici, koji su objavljivali fotografije nastale uoči i tokom 12. jula 1941. godine, kada su italijanski okupatori ušli u Cetinje, a među onima koji su ih dočekali bio je i Lipovac.

Dušan Pajović
@DusanPajovic_
Kaže Joanikije Mićović za Joanikija Lipovca da je Lipovac bio kriv komunistima jer je “branio svoju vjeru”. Lipovac je sarađivao sa okupatorom, aktivno podržavao četnički pokret i borio se protiv partizana. Uostalom, kao što bi Mićović sad, da mu se može.

Jedan od korisnika istakao je kako su u Cetinjskom manastiru u aprilu 1941. godine dočekivani okupatori.

Taj je korisnik, između ostalog, podsjetio i da je Joanikije Lipovac lično prisustvovao Petrovdanskom saboru 12. jula.

Korisnici pomenute društvene mreže večeras podsjećaju i na fotografije iz ostalih razdoblja tokom Drugog svjetskog rata.

Na toj mreži poručuju i da je važno najprije naučiti “onu pravu istoriju”.

Podsjetimo, Joanikije je danas naglasio i kako su “ova savremena iskušenja posljednji trzaji komunističke aždaje koja je opaka”.

portalanalitika

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].