Budva: Djeca iz dva odjeljenja ponovo u klupama

0

 

Učenici dva odjeljenja Druge osnovne škole u Budvi, nakon kontrole i svih prikupljenih informacija, danas su se, uz obrazloženje i mišljenje lokalnog epidemiologa, vratili u školske klupe. To je saopštila vd direktorica te obrazovne ustanove Ana Nikezić-Martinović, gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG).

On je rekla da su u nedjelju veče dobili informaciju da je učenik trećeg razreda testriran na virus korona i da je rezultat pozitivan.

Tvrdi da je škola postupila krajnje odgovorno po preporuci Instituta za javno zdravlje (IJZ), konsultujući lokalnog epidemiologa.

“Insistirala sam da dobijem dopis u kojem ću biti obaviještena zašto su dva odjeljenja poslata u samoizolaciju. Novinari su malo to slobodno prenijeli. Nije to samoizolacija. Desila se situacija da od nedjelje do ponedjeljka nijesmo imali vremena da iskontrolišemo, odnosno ispitamo da li u odjeljenjima postoje sumnjivi slučajevi”, rekla je Nikezić-Martinović.

Rukovodila se, kaže, izrekom da je bolje spriječiti nego liječiti. Napominje da učenike škole gleda kao svoju djecu, te da taj jedan dan izostanka nije doprinio ničemu pogrešnom.

“Mi smo sada sigurni da u tom odjeljenju ne postoji vezani slučaj, da ne postoji niti jedna osoba koja u ovom trenutku ima neke simptome”, istakla je Nikezić-Martinović.

Pojašnjava da su, iako je bila nedjelja veče, stupili u kontaktom sa epidemiologom Vesnom Milutinović, koja je procijenila da je u tom trenutnu najbezbjednije bilo da učenici pređu na online nastavu, dok ona ne izvrši izvjesnu provjeru, kojom će se utvrditi je li bilo propusta tokom prva dva dana, da li je škola postupala u skladu sa epidemiološkim mjerama IJZ.

Na pitanje jesu li tako i postupili, odgovorila je: “Apsolutno smo postupali po tim mjerama, dobili smo napismeno da je apsolutno sve bilo ispoštovano, da nikakvih dalje problema nema za nastavak škole, odnosno boravak djece u školi”.

Imajući u vidu da je početak školske godine, te da se djeca još privikavaju na nošenje maski, najispravnije je bilo, kaže ona, da se konsultuju sa nadležnom službom, te da djeluju u skladu sa njihovim naredbama.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].