Bošnjačka stranka neće u novu Vladu

11
BS: Rafet Husović

Bošnjačka stranka neće biti članica nove vladajuće većine.

 

To je odlučeno danas na sjednici Glavnog odbora te partije koja je održana u Rožajama.

“Aktuelni politički trenutak nas opredjeljuje da ne treba da budemo član nove Vlade”, kazao je Suljo Mustafić na konferenciji za medije nakon Glavnog odbora.

“GO BS je svojom jedinstvenom odlukom, podržao opredjeljenje da BS ostane, kao i do sada, samosvojan i autentičan politički subjekat, predstavnik političkih interesa bošnjačkog naroda i drugih građana. Bošnjačka stranka ostaje privržena principima demokratije, vladavine prava i demokratskih reformi”, saopšteno iz iz partije.

Ističu da će podržavati sve procese koji su usmjereni evropskim integracijama, prozapadnom putu, snaženju institucija, unaprijeđenju položaja i statusa Bošnjaka, u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi.

“Bićemo partner svim demokratskim snagama, i iz vlasti i iz opozicije, koje imaju ove ciljeve i podržacemo sva zakonska rješenja u tom pravcu. Zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika sa nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja u Crnoj Gori, te odnosa prema manjinskim narodima, kako u nedavnoj prošlosti, tako i sadašnjih političkih programa, Glavni odbor Bošnjačke stranke je odlučio da BS u ovom političkom trenutku, ne treba biti članica buduće Vlade”, saopšteno je iz BS.

Dodaju i da će budno pratiti sva naredna dešavanja i podržavati sve pozitivne i reformske procese.

“Bićemo partneri u svim budućim projektima Vlade usmjernim društvenom i ekonomskom boljitku, kao i svim političkim snagama koje su okrenute dobrobiti građanske, multietničke i evropske Crne Gore.”

Na sjednici je na prijedlog predsjednika Rafeta Husovića za novog potpredsjednika stranke izabran Jasmin Ćorović, kao i novi članovi GO.

Sjednici GO, koji broji 90 članova, prethodilo je zasijedanje Predsjedništva radi detaljne analize aktuelnog političkog momenta u Crnoj Gori.

Podsjećamo, lider BS-a Rafet Husović sastao se u petak sa mandatarom za sastav nove vlade Zddravkom Krivokapićem.

Tom prilikom je saopštio da je Bošnjačka stranka (BS) spremna da sa svojim kadrovskim potencijalom participira na više mjesta u novoj Vladi, ako odluči da bude dio nove većine.

On je tada rekao i da ga je mandatar upoznao sa temama za koje je smatrao da su bitne.

RTCG

11 KOMENTARI

 1. Rafete to je karakter.Niste vi Dritan.
  Svaka čast
  Sve kontrolisati i biti od koristi u svačijoj iskrenoj borbi protiv korupcije a ostati dosljedan svojoj i jedinoj državi Crnoj Gori.
  Velika Srbija tamo njima.

  • …IZ ČIJIH STE G..ICA VIRILI OD 1989 PA BLAGO SVAMA-NJIMA DO DANA DANJEGA-“MIJENJJUĆI ODOREI KAPICE” KAO MAČKA MUŽEVE…?!

    • VIRIO VIRIO..JA PA JA-PA JOPET SAMO JA.. JEDINI U “CRNOGOROJ-(VAŠOJ)SER BPKOJ OBRANI SER BPSTVA I KOSOVA-NA KONAVLE I DUBROVNIK”-“BAČIH PUŠKU-IZDAO VAŠU DOMOVINU” I “UTEKAO”-ČEKAJUĆI “POMOĆ OD BOGA-U KOJEG SAM VJEROVAO I DALJE VERUJEM TAMAN KOLIKO U”VAŠE OBRAZE-ČAST I POŠTENJE”!!! NA ULICU SA PETOČLANOM PORODICOM,..PRVOG STUDENOG.1991!!!KADSTE VI-TI TIMRILI I ŠEMENILI ONE KRAVE-NA GRUDU I KONAVLE..I DANAS ONA VAŠA TELAD-VI JUNAD DO VIJEKA!..BREZ OBRAZA -PORIJEKLA-BUDUĆNSTI U MEĐU LJUDE..KRAVE SU VAS “POKVARILE”..JUNAD ZLA DO VIJEKA!..PA DANAS NE SMIJETE SE POTPISATI NA TE “VAE ISTINE”-NO ZAVIJATE-KA INTAKANE KUČKE!!!

   • Jole ti viriš iz Vladanovih popruga,
    buržoaski baštiniče, opančarski!
    Nisi ti kod srebrnog i zlatnog odio, oba istog imena i prezimena, iz istog sela !

 2. Nisu sami Mila la kuśice, ni
  Dančulovina neće sa ne narodnim elementima !
  Svaka čast Bošnjačkoj starnci !

  • ..NISU SAMI, KOJIMA LOVĆEN NIJE OLTAR SVETI-NITI SU U NJEGA ZAKLETI”?!… KAZA I (NE)POKAJAJA SE I (NE)KAZA VI PRIJE DVIJE GODINE ONI MLAĐANI ŠILJOKURAN MUHOVIC -U PETNJICI POD DNO KOMOVA-PROKLETIJA I KUČKIJE PLANINA?…A ONI-VI..”Culo Roto Vina”..NI SLOVA NA OVU “ZAKLETVU” DA (NA)BAČITE-LAJUĆI NA KARAVANE “U MIMO HODU”?
   KO VAM VJEROVAO PAŠU VJERU VJEROVAO!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].