Svjetski dan turizma – Bečić: Svaki kutak Crne Gore zaslužuje ponos i pažnju građana

0
Aleksa Bečić

Svjetski dan turizma, koji se svake godine obilježava 27. septembra, na globalnom nivou, unaprjeđuje svijest o socijalnoj, kulturnoj, političkoj i ekonomskoj vrijednosti turizma i doprinosi turističkom sektoru u postizanju ciljeva održivog razvoja. Svjetski dan turizma se ove godine obilježava 40. put zaredom.

Neka Svjetski dan turizma, 27. septembar, bude poziv da još bolje upoznamo svoju zemlju, čiji svaki kutak zaslužuje ponos i pažnju građana Crne Gore, poručio je danas predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

Kako je saopštenoiz kabineta predsjednika Skupštine, Bečić je naglasio da Svjetski dan turizma, koji se obilježava od 1980. godine, Crna Gora kao i cijeli svijet dočekuje suočena sa krizom javnog zdravlja izazvanom pandemijom kovida 19, koja je dovela do najvećih ograničenja međunarodnih putovanja u istoriji modernog turizma.

“Upravo u ovoj teškoj godini i nikad složenijim okolnostima, moramo odati posebno priznanje svim našim turističkim poslenicima na uloženom trudu u očuvanju supstance crnogorskog turizma, posebno radnih mjesta u ovoj oblasti, te iskazanom razumijevanju i strpljenju kroz solidaran odnos očuvanja zdravlja cijele nacije i teškoj borbi za ostvarivanje turističkog prometa”, naveo je Bečić.

Potrebno je, smatra on, da ovu priliku iskoristimo za sagledavanje mogućnosti koje su pred nama, kao i brojnih potencijala u što kvalitetnijoj pripremi za narednu sezonu, na području cijele države koja obiluje prirodnim potencijalima, ali i izuzetnom kulturnom baštinom i ljudskim resursima koji su nosioci ove najznačajnije grane naše ekonomije.

“Skupština Crne Gore će u okviru svojih nadležnosti i radnih tijela pokazati puni angažman u doprinosu očuvanju, daljem razvoju i modernizaciji jedne od ključnih privrednih oblasti. Uvjeren sam da ćemo zajedničkim naporima učiniti da Crna Gora strateškim pristupom postane prestižna moderna turistička destinacija, čime ćemo obezbijediti značajan broj radnih mjesta za naše građane, kao i mnogo veći turistički promet na dobrobit zaposlenih u ovoj oblasti i crnogorskog budžeta”, poručio je Bečić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].