Bečić: Narednog utorka izbor Administrativnog odbora

0
Aleksa Bečić

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je nakon prvog sastanka Kolegijuma predsjednika Skupštine da će se narednog utorka izabrati Administrativni odbor kao i njegovi članovi.

“Dogovorili smo se oko sastava administrativnog odbora, poslanički klubovi će mi dostaviti i kandidate koji će u ime njihovih poslaničkih klubova biti izabrane za članove administrativng odbora. Odbor će imati 13 članova”, rekao je on.

Dogovoreno je da dva kandidata delegira i predsjednik Administrativnog osbora i klub poslanika Nove srpske deemokratije, Radničke partije, Demokratske narodne partije, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore, zatim da dva kandidata predlože Demokrate, Demos, Mir je naša nacija, a po jednog kandidata klub poslanika Pokret za promjene, Crno na bijelo i SNP.

Bečić je rekao da očekuje da će biti i predloga četiri preostala kluba poslanika. Da klub poslanika DPS predloži tri kandidata, po jednog klub poslanika SD i klub poslanika Bošnjačke stranke, dok bi jednog kandidata trebali da predlože iz kluba poslanika SDP i Albanske koalicije.

On je kazao da ne isključuje mogućnost da će se eventualno stvoriti politički preduslovi da tog dana izaberu i potpredsjednika Skupštine ali da je za to neophodno još konsultacija.

Ovo je prvi sastanak Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore 27. saziva.

Kolegijumu su prisustvovali predstavnci svih devet poslaničkih klubova.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].