Balon koji ne puca

1
Stefan Kašćelan i Đorđe Kalezić

Kalezić i Kašćelan u razgovoru sa našom urednicom

Iz kotorske Gimnazije pušten je “Balon” i odmah se vinuo u visine.

Da bi se ideja i kreativnost koju mladist sama po sebi posjeduje, i sprovela u djelo, trebalo je ozbiljnog rada i discipline.

Kratkometražni film “Balon”, ostvarenje grupe učenika kotorske Gimnazije, članova radionice Centra za kreativno traganje, je priča o ranjivoj grupi i marginalizovanom mladiću koji genetski boluje od side.

Riječ je o psihodrami uz sve zaplete i peripetije koje donosi sa tragičnim krajem, pričaju za Skala radio režiser i vođa grupe Đorđe Kalezić i glumac Stefan Kašćelan.

Poruke filma su da treba pomoći onima koji imaju probleme.

“Ne traba se prema njima ponašati grubo jer su na ivici života, sa one druge strane sa koje ih treba drugarstvom i humanosti vratiti i sve učiniti da ne bude kasno”, kažu kotorski gimnazijalci Đorđe i Stefan.

Oni ne zaboravljaju ekipu koja je radila na filmu i to: scenarista Savo Miljenović, a glavne uloge tumače Savo Miljenović, Balša Medunjanin, Jovana Đurović, Milena Brajović, Stefan Kašćelan, Nikola Ristelić, Milutin Jauković i Katarina Pašić.

Direktorica scenografije i kostimograf je Sara Đurović, muzička urednica Katarina Pašić, kamermani Vasilije Adžić, Aleksandar Kaluđerović i Stefan Bogdanović, korežiser takođe Vasilije Adžić, a koordinatorka Vjera Radoničić.

Ovaj tim se zahvaljuje svojoj Gimnaziji,posebnu zahvalnost duguju profesorici Lidiji Begović od koje je sve i počelo u radionici, vlasnicima apartmana Janković u Risnu koji su im pomogli.

“Balon” će biće prikazan u četvrtak 20. juna u 20 sati u kotorskom kinu “Boka”.

Ulaz je slobodan.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].