Aprcović: Skupštine VK “Primorac“ nema jer Mandić još nije dostavio ovjerene mjenice

5
Mandić i Dulović potpisuju ugovor

Željko Aprcović

Kada su odbornici kotorske Skupštine opštine Kotor, polovinom novembra prošle godine, usvojili Odluku o aktivnostima Opštine Kotor na regulisanju međusobnih odnosa između Opštine i Vaterpolo kluba “Primorac”, a pogotovo nakon potpisivanja ugovora o promjeni vlasničke strukture VK „Primorac“ mjesec kasnije, Kotorani su sa zadovoljstvom mislili da je završena agonija oko vaterpola, posebne emocije koja je ponos grada s razlogom i da će biti izabrano novo rukovodstvo kluba čiji će zadatak biti da mu vrati stari sjaj i evropski vrijedne rezultate.

Skupština VK „Primorac“ se ne zakazuje i do današnjeg dana, a ko koči realizaciju Ugovora, Skala radio je pitao Željka Aprcovića, predsjednika kotorske opštine?

Najodgovorniji predstavnici Opštine Kotor su tokom prošle godine u više navrata sa vlasničkom strukturom Vaterpolo kluba „Primorac“ razgovarali i tražili rješnje kako i na koji način „Primorac“ izbaviti iz situacije u kojoj se našao.

Česte blokade, osipanje igrača, trenerskog kadra, neizmirenje ugovorenih obaveza su razlog odgovornog odnosa kotorske vlasti prema ovom pitanju.

Donešene su odluke u lokalnom parlamentu , potpisan ugovor sa predsjednikom VK „Primorac“ Denisom Mandićem, kojim se opština obevezala da će preuzeti na sebe obavezu da izmiri dug od 190.000 eura za tekuće i obaveze koje su nastale u periodu 2018. i 2019. godine.

Takođe se opština obavezala i da obavijesti sredstva dalje funkcionisanje kluba, podsjetio je Željko Aprcović.

„Kako je Primorac bio u blokadi i kako postoje određene obaveze sadašnje vlasničke strukture, očekujemo da u narednih desetak dana uradimo presjek stanja u klubu i da dobijemo ono što po ugovoru treba da izmiri sadašnja vlasnička struktura. To su mjenična ovlašćenja u smislu eventualnih budućih obaveza nastalih u periodu 2009, 2010, 2011. i 2012. godine, a što je gospodin Mandić i prihvatio“, rekao je Aprcović.

Opština je juče uputila pismo predsjedniku Skupštine VK „Primorac“ i predsjedniku  Upravnog odbora u kojem su ih pozvali da ispune svoje obaveze shodno potpisanom ugovoru, kako bi se pristupilo konačnoj realizaciji i opština Kotor postala zvanični vlasnik ovog kluba.

U prethodnom periodu opština je izmirila sve obaveze na osnovu Odluke o finanisiranju sportskih kolektiva i na osnovu dugovanja u visini od 36.000 eura isplaćene su dvije zaostale plate vaterpolistima i jedna plata administraciji, a plaćen je i dio duga za korišćenje bazena u Budvi, koji koriste vaterpolisti iz Kotora, rekao je kotorski gradonačelnik.

Na pitanje Skala radija ko i zašto oteže i zašto još do kraja nijesu ispoštovane ugovorene obaveze, Aprcović je podvukao da je opština završila sve svoje obaveze. Ove godine je opredijeljeno 100.000 eura za izmirenje duga bez iznosa sredstava koji će služiti za redovno finansiranje „Primorca“.

Opština očekuje, kazao je on, da se ispuni ugovorna obaveza od strane menadžmenta kluba, znači mjenična ovlašćenja, kako bi eventualna naknada dugovanja po osnovu sudskih sporova koje vode treneri i igrači, pala ne teret onih koji su je i napravili i prihvatili.

Član ugovora  predviđa da se, prilikom potpisivanja ugovora donesu mjenice i mjenična ovlašćenja kao mjera obezbjeđenja potraživanja iz prethodnog perioda, što je Denis Mandić i potvrdio prilikom potpisivanja ugovora na konferenciji za novinare  u opštini Kotor, rekao je Aprcović.

Podsjećamo, na konferenciji za novinare 18. decembra prošle godine prilikom potpisivanja Ugovora o promjeni vlasničke strukture Vaterpolo kluba „Primorac“, Denis Mandić, predsjednik kluba  je kazao da je ovo jedan bitan čin. On je podsjetio da je rukovodstvo, na čijem je čelu bio 13 godina, sa puno uspjeha vodilo ovaj klub do prestižnih evropskih rezultata i medalja.

Mandić se tada zahvalio gradonačelniku na izuzetno brzom dogovoru koji je doveo do ovog čina.

Svih ovih godina Mandić je, kako je rekao, klub doživljavao kao gradski, ali nije mogao biti to jer nijese dozvoljavao Zakon o sportu.

Ovo je jedini gradski klub vaterpolo sporta u Kotoru koji će za dvije godine biti stogodišnjak, podsjetio je on.

“Sve zaostale obaveze koje se budu eventualno pojavile iz prošlog perioda biće takođe moja obaveza”, poručio je Mandić. Grad preuzima brigu o klubu sa ovom godinom, rekao je on, vjerujući da će „Primorac“ biti još bolji.

Predsjednik Aprcović vjeruje da će se dogovor ispoštovati. On je podsjetio da je opština preko „Intersporta“ kao sponzora, obezbijedila nove trenerke za sve kategorije u klubu.

Vaterpolo klub Primorac poslije 13 godina pod okriljem opštine Kotor

5 KOMENTARI

 1. A sto bjese sa mladim pametnim i u djemperima?

  Denise ne daj Primorac onima koji sve unistili…sta je sa zimskim bazenom…kad ce ga zavrsiti? Sta su obecavali?

  Kotor placa Budvi koristenje bazena za trening vaterpolista Primotca….?

  Kako to “gordo” zvuci….
  Amin!

   • Buldožeru ostavi merde za doma,
    bazen ima svoj šug i stalne
    piśetioce, Tebi ne basta nać vremena , makar da češljaš Triestine u Našem
    đardinu, ljeti !

 2. ….KO JE JAMIO JAMIO JE? OĆE LI I JOPET? TO ZNAJU SAMO ONI -KOJI SU SVIH OVIH GODINA-JAMILI..JAMILI…”ŠPULJ MAJSTORI”-DEMOKRACKE CRNE GORE- BLIZANCI U PASANE 31 GODINE -STREFILO NAS PO GLAVAMA I ŠPAGOVIM… NA STARU SRBPSKU GODINU…1989…U KOTORU GRADU..IZ BIŽNTOVE KUĆE-ULICE..SE KRENULO U OVE DANAŠNJE “JAVE”-O TROŠKU NEZNVENOGA (USPUT)-PREVARENOG NARODA.? E BO..?!!!!…NIJE IM OVO PRVI-MA NI POTONJI PUT..?ZATO JE GREOTA KRIVITI NAROD-ŠTO SE NA OVIM PROSTIMA-VJEKOVIMA RAĐAJU (PRI)GLUPI-GLUVO..SKLONI-SAMOSPRDNJI…?
  I NA ULTIMU-OKOLO NAOKOLO… POTPISANIJEG…UGOVORA-“UPRVAVLJAČKE TRANSFOMACIJE(SJAŠI MURTA DA UZJAŠE KURTA)”..PAPIR TRPI SVE-ALI NE POSTIĐUJE…?

  “NOVO DOBA”?.. NESTALI SU OPANCI I SA NJIMA OBRAZI-A OSTALI NASLENICI- GLIBAVI OBOJCI..? SMRDE LI? SMRDE BOGU MI..!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].