Aprcović: Kotor spreman u slučaju pojave koronavirusa

1
Kotor

Željko Aprcović

Optina Kotor, po riječima gradonačelnika Željka Aprcovića, je na osnovu preporuke Instituta za javno zdravlje, odredila prostor u Resursnom centru „Dr Peruta Ivanović“ za  karantin u slučaju inficiranih korona virisom.

U ovoj ustanovi je određeno 44 ležaja u skladu sa uslovima koje je propisao Institut za javno zdravlje, saopštio je Aprcović za Skala radio.

U skladu sa prepoprukama u opštini Kotor je dogovoren način rada lokalne uprave.

Obezbijeđeni su telefoni na određenim brojevima, putem kojih će građanima biti omogućena komunikacija sa opštinskim službama i posebna e-mail adresa za koju je zadužena glavna admisistratorka opštine Kotor.

TELEFON 067 251 746   e-mail: [email protected]

Na ovaj e-mail građani će moći da postavljaju pitanja predstavnicima opštinskih službi, a odgovore će najkasnije dobijati u roku od 48 sati.

Aprcović je kazao da će Komunalna policija i inspekcija raditi svoj posao u skladu sa propisima i zakonom, a svi roditelji koji imaju djecu mlađu od 11 godina biće rješenjem upućeni na plaćeni godišnji odmor u trajanju od 15 dana.

Loklana uprava je spremna za eventualnu pojavu korona virisa u našem gradu i kroz edukaciju svih naših sugrađana, u skladu sa preporukama Doma zdravlja i Opšte bolnice će pravovremeno reagovati na svaku moguću situaciju, poručio je kotorski gradonačelnik.

Za danas (16.03.) Aprcović je zakazao i sastanak Koordinacionog tima opštine Kotor na kojem će se razgovarati o eventualnim potrebama svih službi u gradu kako bi se ispoštovale sve preporuke nadležnih i kako bi se negativne posljedice ovog virusa, ukoliko ih bude, svele na najmanju moguću mjeru.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].