Aprcović čestitao članovima Romske etničke zajednice Svjetski dan Roma

0
Željko Aprcović

U ime Opštine i u svoje lično ime, želim da uputim čestitke povodom 8. aprila, Svjetskog Dana Roma, svim članovima Romske etničke zajednice u Kotoru i u cijeloj Crnoj Gori, kao i predsjedniku Udruženja Roma Crne Gore, gospodinu Isenu Gašiju.

Ovom prilikom želim da naglasim da će Opština Kotor i dalje nastaviti aktivno da radi na poboljšanju položaja naših sugrađana i sugrađanki romske etničke pripradnosti na svim nivoima. Svjesni smo da, iako se postigao napredak po pitanju socijalne inkluzije Roma i Romkinja, pred nama stoje brojni izazovi kako bi se njihov položaj poboljšao u skladu sa međunarodnim standardima.

Tokom proteklih mjeseci intenzivirani su sastanci sa predstavnicima romske zajednice i nevladinim organizacijama koje se bave pitanjima romske populacije u Crnoj Gori. Na ovim sastancima prepoznati su aktuelni problemi romske populacije u Kotoru i dogovoreni dalji koraci za njihovo rješenje. Kroz akcione planove i aktivnosti Opštine u budućnosti nastojaćemo da doprinesemo rješavanju imenovanih problema.

Uz saradnju sa predstavnicima lokalne romske zajednice i relevantnim organizacijama koje se bave pitanjima Roma, potrudićemo se da se ostvari napredak i u oblastima zapošljavanja, obrazovanja, stanovanja, socijalne i zdravstvene zaštite, kao i po pitanju statusa romskih žena i djevojčica, stoji u čestitki gradonačelnika Kotora Željka Aprcovića.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].