Andrija Pura Popović: Umrla je parlamentarna demokratija u Crnoj Gori

6
Andrija Pura Popović

Andrija Pura Popović

Govoreći o veoma komplikovanoj političkoj, odnosno parlamentarnoj situaciji u Crnoj Gori, Andrija Pura Popović predsjednik Liberalne partije CG je za Skala radio  podsjetio da je mimo Ustava, zakona i poslovnika Skupštine Crne Gore otkazana 23. marta druga sjednica prvog redovnog zasijedanja u 2016. godini sazvana osmog marta.

Na ovoj sjednici jedna od tačaka dnevnog reda je bio prijedlog za razrješenje predsjednika Skupštine CG Ranka Krivokapića.

U crnogorskoj parlamentarnoj praksi to se nikad nije desilo i sada je napravljen politički Gordijev čvor i ne vidi se izlaz iz pat pozicije.

Na neki način umrla je parlamentarna demokratija kod nas, kazao je Popović.

Sa druge strane, blizu je dogovor vlasti i dijela opozicije koji treba da dovede do fer i slobodnih izbora i po riječijma Popovića vjerovatno će u sljedećih nekoliko dana doći do potpisivanja sporazuma.

Predizborna kampanja se već veoma zahuktala ali je pitanje da li gotovo stotinu važnih prijedloga zakona i akata koji se nalaze u skupštinskoj proceduri mogu čekati planirane parlamentarne izbore u oktobru ove godine, formiranje vlasti krajem ove godine i može li sljedećih devet mjeseci na neki način stati život u Crnoj Gori, pita se Popović.

Poslije blokade rada Skupštine CG od strane njenog predsjednika, Liberalna partija je mišljenja da se moraju hitno raspisati parlamentarni izbori kako se ne bi izgubilo ogromno vrijeme i izgubio korak prema NATO-u i EU, zaključio je Popović.

6 KOMENTARI

    • …i bakrači- da,da..kojih,čak, nema ni na onim spiskovima-(nesposobni?)-po kojima svaki dan hapsi “Specijalac”-u DVT od planina pa do mora od Ulcinja do Novoga..vri tuti cvanti Maki-Makinići…VRATITE tuđe..ladri-(putem pogodbe-ka na prodaji krmadi na Tuški put)! A što se tiče “Srpske opozcije i SDP-ni onizi u njihovim obitejima na narednim izborima-neće im dati glas-ja vam jemac! Nema više manite krmadi-nego gladne-koji su svoju glad uočili teke potla 28 godina-riljanja iz tuđee….?

  1. …u stampedu stotine hiljada krm…-koja su bezobzirno prevrtala SFRJ-SRCG od ljeta-avgustovska 1988 do zime januarske-(neda se CG -taj jebeni januar!)-1989 godine! I danas-imamo što imamo da “što se gobavo okoti-vrijeme ne ispravi! i U vezi-sa događima ne više naroda-nego onih pukih IZVRŠITELJA-“Đ O R Đ I N A” sahrane Crne Gore u okvirima sahrane SFRJ-KOJI drugo i neznaju-niti su u prošlosti znali-samo da vrše ukope..?!! Da,da ovo je “viza kartica” za ulazak u NATO i EUuuuuh.. i lele sa našim ĐORĐINIMA-nakadašnjim GOLOGUZOVIĆIMA..a danas HOMO NOVUS od zlih baba i gorije đedova-po liniji nasleđa-svega onoga od čega su se pošteni ljudi stiđeli i klonili-ĐORĐINI se danas time PONOSE!

  2. Važno je da imamo 100 PRIJEDLOGA, jer onda nema straha za budućnost.
    Kada bi PREDLAGALI, a ne ,,prijedlagali ” , to bi trebalo da znači potonuće, ovako, samo nas čeka napredak !
    Lako ćemo za demokratiju !
    Najvažnija stvar je modifikovan rječnik i da se makar po koje slovo razlikuje od NJIH, onih, znate već ! E, tugo moja, tugo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].