Andrija Popović: Liberalizma nikad dovoljno

0
Andrija Pura Popović

Andrija Pura Popović

Andrija Pura Popović

Liberalna partija Crne Gore 14. septembra ima svoju 4. redovnu izbornu konferenciju koja će se održati u Podgorici.

U igri su dva kandidata, dosadašnji predsjednik Andrija Pura Popović i Dragutin Martinović.

U susret izborima u ovoj partiji Andrija Popović za Skala radio je izjavio da iako ne poznaje protivkandidata Martinovića koji je nedavno postao član Glavnog odbora LP, želi mu sreću na izborima kako bi iz toga ova partija izašla još jača i ujedinjena.

“Najmanje je važno ko će od nas dvojice biti budući predsjednik”, kazao je Popović.

Liberalna partija poslije teškog i bolnog perioda stabilizacije od juna 2009. do kraja prošle godine ima dobru poziciju da mudrom, časnom i strpljivom politikom postane značajan faktor na političkoj sceni Crne Gore koji će u dobroj mjeri doprinijeti izgradnji bolje, pravednije i uspješnije države, za koju se Liberali bore gotovo četvrt vijeka.

LP će sada, konsolidovana, spremno dočekati naredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori na jesen 2016. godine ili možda prijevremene, na kojima treba da u samostalnom nastupu ostvari rezultat koji joj garantuje čvrst parlamentarni status, a samim tim i odlučujući uticaj na izgradnju CG kao države utemeljene na evropskim vrijednostima i standardima, kaže Popović.

Na pitanje Skala radija o mogućem povratku Slavka Perovića na političku scenu Crne Gore kako se u posljednje vrijeme saznaje iz medija, Popović je prvo podsjetio da je djelovanje Liberalnog saveza CG zamrznuto prije 9 godina.

Liberalni savez je bila jedna od rijetkih, svijetlih tačaka novije crnogorske istorije, stranka koja je Crnoj Gori spasila obraz 90-ih godina prošlog vijeka, naglašava Popović.

Prije devet godina je podsjeća on, došlo do raskola i Liberalnom savezu i velika grupa Liberala sa dotadašnjim političkim liderom LS Miodragom Živkovićem je osnovala Liberalnu partiju, i danas kompletno rukovodstvo Liberalne partije potiče iz nekadašnjeg Liberalnog saveza.

“Da li se može obnoviti rad Liberalnog saveza, ko će biti delegati Konferencije poslije toliko godina, iskreno ne znam, ali bih volio da se to desi, jer liberalizma nikad dovoljno”, kazao nam je Popović.

On je dodao da ima izuzetno poštovanje prema liku i djelu Slavka Perovića,nekadašnjeg lidera Liberalnog saveza i izuzetno razumijevanje za njegove brilijantne evropske stavove koje je zastupao u posljednjoj deceniji prošlog vijeka, za razliku od drugih lidera na crnogorskoj političkoj sceni.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].