Albanska koalicija Jednoglasno: Ne možemo sa onima koji žele velikosrpsku Crnu Goru

3
Đeka

Albanska koalicija „Jednoglasno“ odlučila je da neće biti dio buduće vlade i zahvalila se na pozivu za razgovor mandataru Zdravku Krivokapiću. 

 

Nakon konsultacija unutar koalicije, zaključili su da bi to, osim kurtoaznog susreta, bilo ipak gubljenje vremena, prenosi Ul info.

“Jer, mi ne možemo biti dio vlade Crne Gore koju dominantno čine one stranke i politike koje ne žele ravnopravnost Albanaca u ovoj državi i sa kojima se programski i strateški dijametralno razlikujemo”, navodi se u odgovoru koji potpisuje nosilac liste i poslanik tog saveza u Skupštini Crne Gore Fatmir Đeka.

Kako razloge su naveli da te partije nijesu glasale da Tuzi budu samostalna opština i za Zakon o upotrebi nacionalnih simbola, što znači i albanske zastave u Crnoj Gori.

“One državu Kosovo nazivaju lažnom, a često i terorističkom? One ne žele građansku, već (veliko)srpsku Crnu Goru. Njihovi čelnici i na početku 21. vijeka sanjaju o zauzimanji Skadra i Dubrovnika, Peći i Prizrena, govore o otkopavanju oružja. Oni članstvo Crne Gore u NATO-u smatraju greškom, baš kao i nezavisnost Crne Gore”, navode u odgovoru.

Takođe, te partije, kako ističu, podržavaju pokušaje prisvajanja zajedničkih svetinja (Rumija, Šas, Martinaj, manastiri u Krajini… ), kojim Srpska pravoslavna crkva udara u temelje multietničke i multikonfesionalne realnosti u ovoj zemlji.

“G-dine Krivokapiću, bili bi srećni kada bi mogli da posvjedočimo da sve ovo nije istina. Ako nas konkretnim djelovanjem budete ubijedili u suprotno, bićemo neizmjerno radosni. Naravno, podržaćemo u Skupštini Crne Gore svaku odluku ili pravni akt za koje ocijenimo da su u opštem interesu. Želeći Vam uspjeha u Vašem radu, srdačno Vas pozdravljamo”, zaključuje se u ogovoru Krivokapiću.

3 KOMENTARI

  1. …GOSPODINE ĐEKA..SAMO RADI ISTINE-A(NE RADI “POLITIKE”)…KAŽITE VI MENI NEUKOME PAORU…KAD I ĐE I U KOJOJ ZEMLJI-(NEĆEMO IZVAN JEVROPE!)DRŽAVI DOLAZE PREŠDNICI VLADA ILI DRŽAVA..U POŠETE “POLITIČKE”-KOD SVOJIM SUNARODNICIMA..KOJE JE U PRKSI “POTVDIO PREŠEDNIK VLADE. SUSJEDNE ALBANIJE-KRAJEM LETA 2O2O GODINE?! NIJE DATI TO ONO “NESVRSTANO SAMOUPRAVLJANJE”-KOJE JE TITOVU JUGOSLAVIJU-NJENI NAŠLJENICI RETVORILI U LJUCKU KRV I PEPEO..OD 1991 DO 1999 GODINE(RADI STVARANJA “VELJE SER BIJE…VELJE ONE- OVE-PO ĆEJFU I ZAKONIMA KRALJEVIĆA I DRUGIJE MARK…MARKA…NE PONOVILI SE NI U ARHEOLOGIJI!!!ZABILJEŽENO NI U DOBA HITLERA I MUSOLINIJA…?…”NEZVANOME GOSTU-MJESTO JE…?…UZ DOPITANJE…:” NA KOJI JE GRANIČNI PRIJELAZ NAZOČNI ALBANSKI PREŠEDNIK OBAVIO PASOĐKU I CARINSKU KONTROLU?..JER U MJOJ PAORSKOJ GLAVI…VRI…VRI…DECENIJAMANNIJE DATI DA JE DO CIEVNE “USLOVNA-UCIJENJENA CRNA GORA”?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].