Akcija Taksi: Kontrolisano 768 vozila, kažnjena 193 vozača

0

 

U okviru planiranih mjera i aktivnosti u cilju unapređenja stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, službenici saobraćajne policije su 18. i 19. septembra 2020. godine, u svim gradovima Crne Gore, realizovali operativnu akciju Taksi, saopštili su danas iz Uprave policije.

Kako ističu, cilj akcije je bio kontrola auto – taksi vozila i vozača, koji se bave javnim prevozom putnika.

“Tokom realizovanja akcije, kontrolisano je 768 taksi vozila i vozača. Zbog počinjenih prekršaja, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobracaja na putevima, sankcionisana su 193 vozača, od čega je više od trećine ili čak 72 vozača, sankcionisano u Podgorici”, naveli su u policiji.

Ta činjenica, naglasili su, posebno zabrinjava, imajući u vidu da ova kategorija učesnika u saobraćaju vrši javni prevoz putnika, te je realno očekivati da baš oni u najvećoj mjeri poštuju zakon, što očigledno nije slučaj.

“Apelujemo na pravna lica i vlasnike auto-taksi preduzeća i vozila, da skrenu pažnju svojim vozačima na striktno poštovanje zakona, imajući u vidu da će oni, ali i ostali učesnici u saobraćaju i u narednom periodu, biti predmet pojačanih kontrola od strane saobraćajne policije”, poručuju iz Uprave policije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].