Akcija “Stop neregistrovanim vozilima”: Kažnjen 431 vozač

0

Crnogorska policija je sankcionisala 431 vozača koji je vozio neregistrovano vozilo, od čega je 207 vozila isključeno iz saobraćaja.

Naime, u okviru planiranih mjera i aktivnosti u cilju unapređenja stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, službenici saobraćajne policije su u crnogorskim gradovima sprovodili su akciju “Stop neregistrovanim vozilima “.

Cilj akcije je bio pojačana kontrola svih kategorija vozila sa posebnim akcentom na pronalaženje vozila kojima je istekla važnost registracije a koja kao takva suprotno zakonu učestvuju u saobraćaju.

“Tokom realizovanja akcije kontrolisano je 2.708 vozila. Zbog počinjenih prekršaja u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima sankcionisan je 431 vozač od čega je 207 vozila isključeno iz saobraćaja. Ovaj podatak posebno zabrinjava imajući u vidu rizike i posljedice koje mogu izazvati vozači koji upravljaju neregistrovanim i tehnički neispravni vozilima pored toga što ovakvim ponašanjem svjesno krše zakon i dovode u opasnost, kako svoje živote, tako i živite svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju”, ističu u policiji.

Još jednom apeluju na vozače da poštujući saobraćajne propise doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju i podsjećaju da upravljanje neregistrovanim i tehnički neispravnim vozilom u javnom saobraćaju ne može imati bilo kakvo racionalno opravdanje.

Službenici saobraćajne policije će, u skladu sa Zakonom, pored redovnih aktivnosti, nastaviti sa sprovođenjem pojačanih kontrola i ciljanim akcijama kako bi se neodgovorno ponašanje pojedinih vozaća i ostalih učesnika u saobraćaju svelo na najmanju moguću mjeru.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].