Abazović ne želi da Demokrtaski front preuzme MUP

2

Haos u redovima nove većine. Lider Građanskog pokreta URA i koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović udario je direktno danas na Demokratski front, Novu srpsku demokratiju i mandatara, najavljujući da neće dozvoliti da njima pripadne Ministarstvo unutrašnjih poslova koje im je namijenio mandatar Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je ponudio Novoj srpskoj demokratiji Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo ekonomije i Ministarstvo za planiranje prostora i građevinarstvo (nastalo podjelom MORT-a), Pokretu za promjene mjesto potpredsjednika Vlade za demokratsku tranziciju i reforme i Ministarstvo prosvjete, Demokratskoj narodnoj partiji Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo javne uprave i Socijalističkoj narodnoj partiji Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo sporta i mladih.

<<<Koalicija za budućnost Crne Gore prihavtila ponudu Krivokapića, ali o imenima naknadno<<<

Abazović danas je na Twitteru napisao da nema polemike oko bezbjednosnog sektora, navodeći da to podrazumijeva i MUP.

<<<Abazović: Oko sektora bezbjednosti nema diskusije, a to podrazumijeva i MUP<<<

<<<Krivokapić: Pojedini koalicioni partneri nijesu dostavili prijedlog kandidata za resore, ne isključuje se učešće političara u Vladi<<<

Dakle, zahtjev je jasan, Abazović ne želi da DF preuzme MUP. Ovo je samo nastavak već rečenog, kada je Abazović kazao da bezbjednosni sektor ne može da pripadne neozbiljnim ljudima, aludirajući tada na vrhušku DF-a.

Podsjetimo da je on u intervjuu Vijestima kazao da je potpuno usaglašena koncepcija između njega i mandatara za sastav nove vlade Zdravka Krivokapića, da na čelu Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprave policije budu profesionalci.

“Dakle ne ljudi koji su politički obojeni ili jasni politički pripadnici određenih grupacija”, kazao je Abazović.

On je rekao i da za takva rješenja imaju podršku međunarodne zajednice.

Današnja Abazovićeva izjava ogolila je kako zapravo funkcioniše sastavljanje Vlade, da mandatar i partije nemaju usaglašene stavove, te da brojni interesi, stranački, crkveni, međunarodni, pokušavaju da, svako za svoj groš, skroje novu vladu.

Čini se da je priča dva mjeseca nakon izbora došla na početak, da svako vidi samo fotelju i politički interes, daleko od onoga što je suštinski interes zemlje. Tome možda u prilog najbolje govori da još nijesmo čuli ni jednu konkretnu viziju rješenja finansijske krize koja je već uzdrmala Crnu Goru.

M.D.

CdM

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].