OŠ Njegoš u Škaljarima ima svoju ružnu priču ….

7
dvorište OŠ Njegoš u Škaljarima

Dolazak do O.Š. Njegoš područnog odjeljenja u Škaljarima postalo je iz dana u dan sve teže i problematičnije.

Najčešće su to poplave i gužva u saobraćaju.

Roditeljima koji kolima dovode djecu u školu teško je preći 100-200 m, nego moraju direktno u školsko dvorište.

Mjesta da parkiraju svoja kola ima u prostoru bišeg AMD ili na prostoru oko kioska ili Bolnice, ali NE oni moraju da se guraju uskim putem do škole i tako prave probleme i sebi i pješacima.

Sada ova škola nema dvorište već se pretvorilo u parking poligon, što od automobila prosvjetara što od automobila nesavjesnih roditelja.

Takođe automobili učitelja ne bi trebali biti parkirani u dvorištu jer oni direktno daju lošu sliku i direktno utiču na druge da to isto rade.

Treba prvo probleme tražiti i rješavati u “svojoj kući” pa ići dalje u akciju.

Ili možda škola ima od Ministarstva dozvolu da nema više školskog dvorišta već se on pretvara u parking prostor?

Takođe djeca na školskom odmoru imaju tako malo prostora za igru i kretanje, a samim tim moguća su i oštećenja na vozilima, pa će opet biti kriva djeca!

Posljednjih dana nerijetko dolazi i do svađe među roditeljima u samom dvorištu ove škole.

Najmlađi u svoj ovoj priči su najugroženiji, a niko ništa ne preduzima da to spriječi ili da situaciju bar malo ublaži.

A često se dešava da na skretanju sa puta Kotor-Muo prema školi upadnu betonske ploče zbog opterećenja i velikog broja vozila koji tu stalno prolaze.

Tu je kanal koji je prekriven betonskim pločama, a posao veoma loše urađen, pitanje je dana kada će neko potpuno propasti kolima, a da ne kažemo pješak koji može polomiti ruku ili nogu …

Takođe je smiješno da predstavnici policije u školi održavaju časove o saobraćaju, kad im se ispred nosa dešavaju ove stvari, a ne preduzimaju ništa.

Nema policajca da reguliše saobraćaj da opomene vozače za nepropisno parkiranje i da ne nabrajamo dalje ….

Takođe par puta su se dešavale i krađe i obijanja, čime su opet direktno ugrožena i djeca i njihova imovina.

Da li je policija uhvatila počinioce, šta se dešava po ovom pitanju, nema odgovora, ne javljaju se ni policija a ni uprava škole.

Takođe prostor oko škole je potpuno zapušten, smeće po prilazima školi, polomljene grane, lišće, stara zgrada ispred škole koja prijeti obrušavanju…

put Kotor-Muo ispred ulaza za OŠ Njegoš Škaljari

Kanal uz školu čim su jače kiše redovno plavi, pa je voda do koljena…

Znači ni škola, ni Ministarstvo, ni komunalne službe ne rade svoj posao.

Dostavljamo vam i fotografije, u potpisu roditelji koji svoju djecu dovode pješke ili kolima a ne ulaze malim uskim putem do škole.

Hvala!

7 KOMENTARI

  1. Osnovnu Školu u Škaljare treba vratiti gdje je nekad bila prije zemljotresa. Ovo je najpogodnije mjesto za djecu jer je bez opasnosti i nema poplave. U slučaju nemo- gućnost vratiti na isto mjesto onda je pogodno mjesto bivše livnice ili autoboke.To je centar u Škaljare.

  2. Ove skorojevićke mame se biju na oči nastavnika, učitelja i što je najgore djece. Što je ovo ljudi, potpuno su se srozale sve vrijednosti, moral i karakter. Misle ako imaju novca po pravilu sumnjivo zarađen da mogu drmati svima i da mogu ne poštovati nikoga počev od škole pa na dalje.

  3. A to mamice jadnih pomoraca se pokazuju a muzevi rintaju. U jednu ruku mobitel drugom volan i ne gledaju kuda idu..Tako i treba muzevima .Sto manje dolazit doma a pare redovno slat.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].