Euromost: Umjesto odgovora tužba i krivična prijava

1
Almer Mekić

NVO “Euromost” je umjesto odgovora od kancelarije EU, da li su upoznati kako je NVO aktivista i šef Crnogorske fondacije “TASCO Montenegr'” Goran Đurović kupio dva stana u Podgorici i da li je njima poznato od kojih sredstava,odgovoreno nam je privatnom tužbom i privatnom krivičnom prijavom od Gorana Đurovića u kojoj je naveo da smo mu  povrijedili poslovni ugled.

Interesantno je da se gospodin Đurović Sudu, pozvao na dopis koji smo proslijedili kancelariji EU u Podgorici Mitji Drobniču i šefu za proširenje za Crnu Goru Dirk Langeu i da je u svojim prijavama dostavio dopis koji smo im prosijedili, pa će biti interesantno na sudu čuti kako do njega dostižu dopisi iz kancelarije EU u Podgorici i ko ih to dostavlja NVO aktivistima, zbog čega ćemo obavijestiti i Evropsku komisiju, takođe ćemo na sudu predložiti za svjedoka šefa kancelarije EU u Podgorici Mitju Drobniča, neko mora potvrditi iz te kancelarije autentičnost dopisa koji je dostavljen gospodinu Đuroviću.

Ako tražimo od državnih institucija, kao i visokih funkcionera koji su javne ličnosti da nam odgovaraju na naše dopise o njihovoj imovini, zašto je to krivično dijelo kada to  tražimo od javnih ličnosti NVO aktivista, koji takođe koriste sredstva građana Crne Gore, zato pozivamo sve NVO, razna udruženja, da svi zatraže od kancelarije EU u Podgorici da im odgovore na ista pitanja kako je gospodin Đurović zaradio dva stana u Podgorici, da bi mu se pružila prilika da prema svima podnosi privatne krivične prijave za ugoržavanje poslovnog ugleda.

Ovde je očigledno da se želi izvršiti pritisci na NVO “Euromost” zbog naših aktivnosti u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, pa nas sa tužbama i prijavama planiraju ugasiti što je nemoguće.

Cilj naših aktivnosti je da se otkriju sva nenamjenska trošenja sredstava u NVO sektoru i od toga cilja naša organizacija neće odustati, dok se svi oni koji su ta sredstva nenamjenski trošila ne vrate, ujedno ćemo tražiti da se ispitaju i sva nezakonito stečena imovina.

Primjećujemo da su pritisci povećani nakon što smo prošlog mjeseca,anonimno dobili od NVO iz Podgorice dokaz da su podnijeli krivičnu  prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici  protiv Gorana Đurovića i njegovog brata Aleksandra Đurovića koji ima prijavljenu tezgu na pijaci u Podgorici, koji je kako se navodi u toj prijavi takodje kupio stan u Podgorici, pa će biti interesantno ispitati od kojih sredstava je kupljen i dali je na osnovu rada na tezgi.

Mi samo radimo svoj posao, ciljevi naše organizacije su jasni bez obzira o kome se radi, ako nekom to smeta i bavi se lažnim privatnim prijavama što radimo naš posao u interesu gradjana morat će takodje odgovarati,za sve postoji zakon, zato NVO “Euromost” neće sedjeti skrštenih ruku, kao i dosada ne postoji taj ko nas može uplašiti u obavljanju naših aktivnosti u  borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Sa privatnom krivičnom prijavom smo obavijestili sve stručnjake za krivična prava koji djeluju u oblasti korupcije i organizovanog kriminala, takođe ćemo obavijestiti sve strane institucije, obavijestili smo i savjet NVO i Vlade i od istih zatražili da osude svaki pritisak i napad na našu organizaciju, takođe pozivamo medije pošto je zakazano roćište 17.10. u Osnovnom sudu u Kolašinu da dođu i prisustvuju na ročištu, gdje ćemo ih iznenaditi sa mnogim informacijama do kojih smo došli, kaže se u dopisu koji smo dobili od Izvršnog direktora NVO “Euromost” Almera Mekića koji u cjelosti objavljujemo.

1 KOMENTAR

  1. Tipična priča naših naravi, čojske i poštene CG.
    Ako građanin prijavi neku nepravilnost u radu
    nekog pojedinca ili institucije, onaj ko je zadužen za provjeu
    obavezno će navesti izvor informacije. Uz izvinjenje, da to on,
    eto, ne bi radio, ali, mora!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].