PUP na javnom izvinjenju

37
Kotor

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Čvrsto obećan oktobar kao rok za početak javne rasprave za Prostorni urbanistički plan opštine Kotor, najvažniji planski dokument, je probijen.

Zašto, pitali smo Slavicu Vojinović, sekretarku opštinskog Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje.

Budući da se obavezala da će redovno informisati građane o aktivnostima vezanim za PUP, kako je kazala, Vojinovićeva se ovom putem izvinjava zbog ranijeg obavješenja da će se javna rasprava održati u oktobru, jer obrađivač plana AG Infoplan iz Budve nije dostavio radnu verziju Prostornog plana opštinskom Sekretarijatu za urbanizam.

Obrađivaču je naloženo da se izvrši usaglašavanje PUP-a sa Prostornim planom posebne namjene za obalno područje, kao regionalnim planom, odnosno planom višeg reda.

Takođe je u toku rad Prostormnog urbanističkog plana opštine Kotor u geološko informacionom sistemu GIS-u, koji će umnogome unaprijediti i dati mnogo kvalitetnije rješenje ovog planskog dokumenta, kazala je Vojinovićeva.

“Stoga, smo spremni pretrpjeti i kritike jer je mnogi važnije donijeti kvalitetnu radnu verziju koju ćemo zajedno  sa građanima i radnim ustanovama raditi u cilju sveobuhvatnog sagledavanja prostora opštine Kotor sa svih aspekata, ekonomskog, privrednog, kulturnog. Takođe, još uvijek nije završena ni Studija zaštite kulturnih dobara”, kazala je ona.

Na naše pitanje kada će konačno PUP biti spreman za javnu raspravu, Vojinovićeva je odgovorila da je obrađivač plana takođe vezan donošenjem Prostornog plana posebne namjene za obalno područje i da su i ostale opštine poput Budve i Ulcinja, stopirale izradu svojih Prostornih urbanističkih planova do donošnjena Prostornog plana posebne namjene za obalno područje.

Zato, ovoga puta, kazala je Vojinovićeva, neće obavještavati građane o roku za početak javne rasprave po ovom ključnom planskom dokumentu za opštinu Kotor, jer to ne zavisi isključivo od opštinskog Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje.

37 COMMENTS

  1. Skala treba da stupi u kontakt sa Upravom za zaštitu kulturnih dobara da čujemo i njihovo mišljenje zašto kasne sa izradom studije. Tek onda ćemo znati đe je zapelo. Mrka kapa sve mi se čini.

      • Bruka vala da ne može biti veća. Zar nam svima nije u interesu da se opština razvija i privlači investicije i investitore.

  2. Treba biti fleksibilan, sposoban i znati uzeti novac investitorima koji mole da ostave svoj novac u našu Crnu Goru i naš Kotor! Koliko smo samo investitora i živog novca oćerali iz CG zbog ovakvih stvari?

  3. Budite dobri i vrijedni pa pustite PUP do kraja godine. Iznenadite građane pozitivno prije Nove 2014. Sve će biti oprošteno.

    • Velika pohvala za Skala radio za kvalitetan rad
      Sekretarijat je sa druge strane zaslužio minus. Medjutim, Sekretarijat nije kriv za kašnjenje planskog dokumenta. Krivi su što ne ukažu na probleme koje imaju u radu i na pravog krivca a to je Uprava za zaštitu kulturnih dobara odnosno bivši Zavodi sa Lidijom i Ružicom na čelu. Upućeni znaju da nije moguće uraditi planski dokumenat prije nego što Uprava donese jasne smjernice i mjere zaštite.
      Stručnjaci i eksperti su posebna priča. Zbog čega su pognuli glave i ćute, to samo oni znaju.

      • Sekretarijat ne da je zaslužio MINUS nego deset minusa. Uprava pametno ćuti spuštene glave, ne oglašava se. Zašto? Ako nije moguće uraditi planski dokument prije nego što Uprava donese jasne smjernice i mjere zaštite. Zašto Sekretariat daje prazna obećanja?

      • Kako to misliš zašto ćute stručnjaci?
        Treba da ćute ako neće da ih stigne bijes gospodja Lidije I Ružice. Sjetite se što se desilo Snježi I Jaki

      • Pozdrav za Skala radio.
        Nije ni našim stručnjacima lako. Plate su mizerne i vlada velika nesigurnost. Reorganizacija donjela samo neprilike. Kolegama je poznato kako je prošla naša gospođa Jasminka. Da ne pominjemo što je snašlo gospođu Snježanu. Bez posla žena ostala na pravdi boga.

  4. Da su nadležni odlučni sve što čeka bilo bi završeno po važećim propisima i zakonima. Kome odgovara ovo odugovlačenje? Zašto ne usvajate-donosite odluke koje su u interesu Kotora, građana i investitora ako ih više ima. Sjedite, dogovorite se donesete odluke po kojima se postupa i tačka.

  5. A zašto nećete obavještavati građane o roku za početak javne rasprave ako za taj posao između ostalog primate platu.

    • A znaš li ti čitati CRnogorac i ne pitaj Skalu oni i te kako rade svoj posao , ko te drugi i koji medij obavještavao stalno o nesretnome PUPU nego oni?

  6. “…Takođe, još uvijek nije završena ni Studija zaštite kulturnih dobara”, kazala je ona …”.
    Kako će biti završena kad se ne zna što treba zaštititi. Naime, do dana današnjeg, po novom Zakonu iz 2010.godine, i ako su probijeni svi rokovi, nije donijeto niti jedno Rješenje o proglašenju nepokretnog kulturnog dobra, niti Rješenje o upisu u Registar, niti izvršena kategorizacija, niti određena zaštićena okolina, itd. itd. Ali, Mićunović i njegova zaštitarska pamet Ljesarka, evo samo što nijesu završili kapitalni projekat revalorizacije (čitaj izmišljeni posao za debele pare, kojim treba da se pokrije nerad i nečinjenje za prethodne tri godine). Vrlo vješto, zar ne. Osim toga može im biti. Tzv. Kapitalne projekte hvale i Nacionalni savjet za kulturu i članovi stručnih timova za revalorizaciju i nezavisni stručnjaci i …. Što mislite – zašto? Lova, brate, lova

  7. Oćerasmo takvim ne/radom sve investitore koji su odabrali Kotor. Hvala jer mislite na prosperitet, razvoj opštine i privlačenju stranih investitora.

    • Investitori su proritet naše opštine! Mi se borimo sa svakog investitora na pravi način, olakšavamo im biznis maksimalno. Imamo super zakone i propise koje ne poštjemo. Što mislite, zašto?

  8. Neće obavještavati građane o roku za početak javne rasprave, jer nemaju pojma, a primaju plate za taj posao. Kad ćete jednom nešto završiti na vrijeme i u utvrđenim rokovima ili obećanjima. Nema leba dok vas Milo ne pospremi.

  9. Bitno je da je gospođa otklonila odgovornost od sebe i općinskih službi
    Komunitade kotorske u vezi PUP-a. Zaboga, odgovoran je
    tamo nekakav obrađivač plana iz Budve, čijom krivicom, eto, beskonačno
    kasni donošenje jednog tako važnog dokumenta.
    U redu, i ako povjerujemo u lijepo složenu priču gospođe Vojinović,
    ostaje gorak i otužan okus njene arogancije pred građanima Kotora.
    Zašto gospođa “neće (!) obavještavati građane o roku za početak
    javne rasprave po ovom ključnom planskom dokumentu”..??
    Makar orjentaciono, sa ukazom na poteškoće u realizaciji Plana
    Bez obzira što donošenje tog važnog dokumenta “ne zavisi isključivo”
    od Sekretarijata kojem je ona na čelu.

  10. “Izvinjenje svim građanima.” To je vas posao Sekretarijata za urbanizam i vi treba da znate krajnje rokove, a ne mi koji čekamo “čvrsta obećanja”. Valjda su vam predhodna ne/obećanja dobra škola i pouka za neka sledeća obećanja.

  11. Bravo Skala radio.Pratite i dajete onako kako jeste. I do kada ćemo čekati PUP? odgovora nema.

  12. Sve ste ovo znali ranije. Nije mi jasno što vam je značilo da obećavate rokove u koje i sami ne vjerujete

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].