Fekalna kanalizacija u kišnom kanalu

1
fekalije kišnim kanalom u Škaljarima

Velemir Dragić

Dugo već kanalizacija teče kanalom koji pored kotorske autobuske stanice, pa ispod magistrale prolazi i skreće direktno u more.

Pritom čini nepodnošljivim život u kućama koje su u neposrednoj blizini pa se moraju zatvarati prozori i vrata po ovom žaropeku, a pogotovo kada zaduva i kad bi moglo malo da se osjeti arije, ali umjesto nje opasnost je da se napuni kuća neprijatnim mirisima.

Zašto je to tako pitali smo tehničkog direkrora kotorskog JP Vodovod i kanalizacija Kotor Velemira Dragića koji je za Skala radio kazao da se radi o izlivanju otpadnih voda koje se izlivaju u kišnom kanalu koji teče pored autobuske stanice.

“Mogu samo da kažem da na tom području ne postoji javni kanalizacioni sistem pa zbog toga samo pretpostavljam da se kanalizacija izliva iz septičke jame iz nekog od objekata koji se nalaze iznad te tačke koji gravitiraju prema ovom kanalu”, smatra Dragić.

Na naše pitanje ko je obavezan da riješi problem, Dragić je odgovorio da na žalost ne može sa sigurnošću da kaže sobzirom da JP Vodovod i kanalizacija održava samo javni kanalizacioni sistem, a kako to nije slučaj sa ovim dijelom pretpostavlja da je odgovoran onaj čija se septička jama preliva.

Dragić smatra da bi kotorska Komunalna policija trebala da pronaće uzrok i reaguje iz domena svojih ovlašćenja.

Koliko je nama poznato, inspekcija ove službe je bila na terenu i očekuje se rješavanje problema o čemu ćemo javnost obavijesti već narednih dana.

Treba očistiti i kanal pored samoposluge Roda na kružnom toku

1 COMMENT

  1. To od javnog wc na autobusku se sve izbaca u kisni kanal, koji prolazi duz citave zadnje strane autobuske stanice, moguce da i drugi toaleti unutar drugih objekata isto izbacuju u kanal. Taj dio kanala je ravan i kad nema kise, svi se ti otpadi zadrzavaju tu, dok visak otpada polako tece ka moru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].