Vatra kod crkve Gospa od zdravlja na San Đovaniju

52
baklajama izazvali požar na San Đovaniju

Bokeljska noć je još trajala a kotorski vatrogasci su morali da se penju kod crkve Gospa od Zdravlja na San Đovaniju.

Vatra koju su izazvali tri nesavjesna lica brzo se proširila i prijetila da zahvati širi prostor.

Vatrogasci su uspjeli da je preduprijede i stave pod kontrolu za svega dvadesetak minuta.

Izgleda da je najteže bilo probiti se vozilom do Tabačine zbog brojnih nepropisno parkiranih automobila.

Gore se nije moglo gasiti standarnim  načinom, pa su se vatrogasci konopcima spuštali ispod crkvice i naprtnjačama gasili, kazao je za Skala radio komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja Maksim Mandić.

On je ispričao da su neposredno prije požara primijećena tri lica sa upaljenim bakljama i da je kotorska policija uputila na lice mjesta svoje ljude ne bi li počinioce uhvatili.

Na žalost, i ovoga puta su piromani uspjeli da pobjegnu i tako izbjegnu odgovornost.

Vatrogasci su na istom mjestu intervenisali i nakon ponoći i ostali da dežuraju do ranih jutarnjih sati kada su se uvjerili da je vatra u potpunosti ugašena i da nema opasnosti od ponovnog izbijanja.

52 COMMENTS

  1. Kotoraninu,….
    …pitaš mene,umesto da pitaš rođenu majku,koja pouzdano zna,šta je rodila i ko je bio koautor?

    Fjodor M.Dostojevski je napisao “Kotoranina”,a tvoj tata napravio I…..!

  2. Gospon Kotoraninu,pa Vi ste se zbunili,nisam vam ja Jeruzalimski Zid Plača,nego nešto teže za vašu dušu,savest…Istina?! Istina, koja izluđuje i zbog koje iz Vas kulja mržnja kao iz Etne…. Zar ne?

    • Dare Buba Mare …….ti ga Djura……

      Daro,Daro….

      Znas li u cemu je razlika izmedju Dostojevskog i tvoga tate ?

      Ne znas ?

      Pa ,Dostojevski je napisao a tvoj tata napravio ,

  3. Gospon maki2,Vi kao stari Kotoranin i vernik,trebali bi znati da sadašnje zdanje na Lovćenu nije kapela. Na Lovćenu je izgrađen Mauzolej ,po projektima velikog Hrvatskog i svetskog umetnika Meštrovića,koji je projektovao i velelepno zdanje na Avali… spomenik Neznanom junaku.

  4. Bre maki2,ti si neki pametan dečko,pa pitaš ono što znaš,a što neznaš će da ti se kaže?!
    Drugu Kapelu na Lovćenu,tvrde podučeni,da je podigao onaj koji je i darivao Brajićima ono zvono na crkvi Sveti Mitar u Brajićima! Ta ličnost slovi u Crnoj Gori kao najveći krvnik Crnogoraca i Crne Gore zbog nedjela počinjenih od 1919 do 192 i neke godine!

    • Nisam detalje o istorijatu kapele odnosno Mauzoleja citao. Neznam dali je izdata mozda i posebna knjiga o tome.

  5. Izvinite,ali moj zet je rođeni Škaljar-vekovima žive u Škaljarima i slavi slavu svetog Luku kojega slave mnogi Škaljari?!
    Šta je tu loše ?

    • Buba Maro,

      Opet malo pouke i istine Buba Maro,u vezi rusenja……..
      Nemanjici kad su dosli na ove prostore porusli su sve gradove osim Kotora njega su “samo” zapalili do temelja………………iz poznatih razloga….
      Kotor je dozivio u novijoj istoriji veliko unistenje i to poslije drugog svjetskog rata kada su po naredjenju komunista unisteni svi grbovi na zidinama,unistavali su ih cekicima i maljevima ,a kip Bizanta unisten ,slomljen u komade i rasut po zalivu,
      Grbovi su unistavani jer je Lav predstavljao svojinu Mletacke republike pa su se polupismeni rukovodioci prepali da se Kotor ne pripoji Italiji………..
      Na srecu nas Kotorana pocelo je sa restauracijom slomljenih grbova a nadamo se da ce uskoro i maknuti ova sprdacina povise glavih vrata i ponovo napravit grb koji je stojao vjekovima.
      Bizant je bio borac protiv Turaka,a ovi drugi borci se uzdizu u nebesa,unisten je zbog toga sto nije bio Slovenskog porijekla pa to mnogima nije odgovaralo…
      Buba Maro imas ti jos dosta da ucis o Boki i Kotoru…………..
      Ostavi se ti Lovcena i Bokei citanja stiva jedne strane ………..
      Grb originalni povise glavnog ulaza u stari grad unisten i postavljeno ovo sad sto stoji i predstavlja sprdnju u danasnje vrijeme,pa stranci misle da stari grad Kotor postoji od 1941i da prije toga nije nicega bilo.
      Zaista ova zadnja recenica ti je sasvim ok,
      Dragi čitatelji i povesničari,morate da naučite da nije važno kako se krstimo-nego da li se služimo istinom ili neistinama u funkciji…?!
      Buba Maro ako ti Bokelj bude u komisiji za dobijanje diplome ,tesko tebi…….
      Bolje ti je da apliciras za neki drugi region……….

  6. Znajući za važnost i simboliku Njegoševe Kapele i Lovćena,Austrijanci su,tokom
    I.svetskog rata,iz Bokokotrskog zaliva bombardovali ove svetinje,a nakon okupacije Crne Gore,okupatorski guverner Veber je po naredbi Vrhovne komande iz Beča,naredio ekshumaciju Njegoševih kostiju,kako bi se njegova Zavjetna Kapela srušila i na tom mestu izgradio spomenik u zank pažnje austrijskom osvajanju Lovćena. Pokušaj Crnogorskog Mitropolita Mitrofana Bana da ubedi guvernera Vebera da ostune od izvršenja naređenja,je na žalost propao!
    Ekshumacija je izvršena 12.avgusta 1916 godine.Treba reći i to-zarad istine-da su Njegoševi zemni ostaci nakon obavljenog parastosa prenešeni u Cetinjski manastir-ni u “vreći” ni na rukama bezimenog “Dalmatinca”?!!! Ovo se može-ko hoće i kome je do istine-naći u bibliotekama kulture i tradicije Crne Gore u Cetinju!!!
    Nakon rušenja kapele na Lovćenu, raspisan je konkrus za izgradnju spomenika šta je sa oduševljenjem prihvaćeno,kako je onda izvestilo dubrovačko glasilo :Prava crvena Hrvatska”! Ova ideja “na žalost” nije ostvarena,jer je ,u međuvremenu, Teta Austrija propala od Lovćena do Baltika! Takođe,treba znati da su i Italijanski fašisti aprila 1942 godine oštetili Kapelu na Lovćenu! Srećom,bila su to mala oštećenja!
    Dragi čitatelji i povesničari,morate da naučite da nije važno kako se krstimo-nego da li se služimo istinom ili neistinama u funkciji…?!

    • Nazalost, koliko vidim, anisam poznavao sve podatke o kapeli. svak se vacao odmah , jadne kapele, kao da nije sto drugo imao cinjet. Poslije tog Austriskog rusenja, niste naveli ko je podigao novu. Znam samo da je u Titovo doba crnogorci u titovoj vladi, podizu novu po Mestrovicevom projektu, koja i do danas stoji. Hoce li se dizat i vracat neka prijasnja neznam. Mislim da cijem da ima trazenaj da se vrati ona sto je gradjena poslije austriskog rusenja, mada enznam ko je tu podigo.

  7. Oprostite gospon Kotoraninu,ali kod nas Pravoslavaca, ni po koju cenu,se kosti umril ne sakupljaju u vreći,ili ne daj Bože prenose u vreći!To je uvreda za umrele.Zato po starom običaju kosti se sakupljaju u čaršavima(lencunima po Bokeški) ili u jastučnicama(intimelama po Bokeški).
    Pozdrav,uz konstataciju da vaše “vreće” po malo liče na mržnju?!
    Zar ne?

    • Bitno da je covjek spasio Njegoseve kosti a ne u cemu ga je nosio, i da je to bio vojnik sa druge strane.

  8. Hvala uvaženi Škaljaru.Jedino što je ostalo (ne)jasno,da li mi šaljete obavest iz velikih ili malih..Z..alaza…?

  9. Naturalizovani Kotoraninu,

    Po “tvojoj” istoriji Bokelji (Srbi katolici i pravoslavni) su sa odusevljenjem sluzili austrougarskog cesara i svim silama branili njegovo carstvo od nekakvih Srba varvara?Na kraju,kad propade to carstvo,Bokelji(Srbi katolici i pravoslavci)od velike tuge za cesarom kukase za njim i Austrougarskom?
    Prozirna ti je prica.

    Iako ti ne ide na ruku istina,Srbi katolici-Bokelji su smatrali da ujedinjenjem sa Srbijom i stvaranjem Jugoslavije 1918.je rijeseno njihovo nacionalno pitanje.Kotorski Biskup Frano Ucelini Tica je tom prilikom rekao:”Mi svi moramo da budemo sretni i zadovoljni sto smo dozivjeli ostvarenje nasih najvecih ideala i moramo da upremo svim silama da u slobodi uredimo nasu najljepsu narodnu drzavu”.

    Toliko o “koroti” tadasnjih Bokelja za cesarom i njegovim carstvom!

    Istini za volju,oni nisu mogli znati ovo sto mi danas znamo.Nisu mogli predvidjeti buduce dogadjaje,druga Blaza Jovanovica,sramotno prisajedinjenje Boke Crnoj Gori 1945. i sve “blagodeti” koje dozivjesmo od komunisticke vlasti…nisu mogli predvidjeti Mila,Sveta,Ranka,Mirasa….nisu mogli predvidjeti tragikomicne dogadjaje od prije neki dan sa tivatske rive povodom 80 godina “Jadrana”,gdje niko od govornika- karijerista nije smio pomenuti za koga je sagradjen ovaj brod niti da ce politicka “vedeta” iz Cuca cestitati Bokeskoj mornarici ovaj jubilej?!?Bezobrazluk,nepristojnost i ludilo.

    Mislim da mi sadasnji Bokelji vise zalimo za Austrougarskom…..

    • Dragi Bokelju ,ako jesi uopste, barem upola kao sto sam ja,

      Opet si profulao poentu ali obradovao si me zaista veoma mnogo sa zadnjom recenicom;

      Mislim da mi sadasnji Bokelji vise zalimo za Austrougarskom…..

      I zaista je tako , a zalili su i oni stari vjeruj mi,i raspitaj se malo,ajde Boze pomozi da smo nasli zajednjicku ………….

      Dakle da objasnimo,Biskup Frano Ucelini kao i svi ostali Bokelji su se radovali 1918.godine .radovali su se svrsetku rata sto bi trebalo biti normalno za svakog normalnog covjeka i normalnog i pravog krscanskog,hriscanskog Svestenika zar ne ?
      Da spomenem da je Austrija od crkvenih zvona pravila topovske cijevi jer im je trebala bronza pa je jedno zvono vraceno prosle godine u Boku,poslijen toliko vremena, ako si citao o tome, rijec je o zvonu jedne Rimokatolicke crkve.
      Tako da je radost Biskupa zaista bila velika , odlaskom Austrije sa ovih prostora ali samo kao vojne sile a nikako kao kulturnog misionara.
      Imas li izjavu od nekog Svestenstva Srpske Pravoslavne Crkve da mi napises ,barem pohvalu koja je data prilikom gradnje crkve Svetog Nikole na ostacima iste, u vrijeme Austrije ,ili je to moja izmisljotina ?
      Austrijske vlasti pomognuse i sa novcem,raspitaj se malo………
      Ako si zaista Bokelj ,Pravoslavne vjere morao bi to znati ……………
      A i s obzirom da su Bokelji bili u cesarovu vojsku neko milom neko silom ,radost je bila velika jer nema rata vise,iako mnogi Bokelji poslije zavrsetka rata , zavrsise po logorima u Italiji jer su nosili cesarove uniforme.

      Ali nisu se radovali odlaskom i propascu Austrije na ovim prostorima u kulturnom smislu nego u vojnom i ratnom, jer dok je Austrija ovdje u Boki bila ,Boka je dozivjela veliki kulturni napredak ,da ne pisem opet u pogledu cega sve ,veliki je spisak, Bokelji imali Austriske putovnice-pasose itd.
      tu kulturu nisu mogli primit od komsija ,zar ne moj Bokelju ?

      Zaista si me odusevio sa zadnjom recenicom ,ajde adio ,nemoj mi se puno jedit,evo ti Jole nesto napisao,treba odgovorit……………

    • Uh Bokelju,zaboravih da ti napisem,a veoma je vazno, znas li da su Grbljani bili proglasili 7 dana zalosti kad je umro Franjo Josip,postoji stampani dokumenat o tome.ili smatras da Grbljani nisu Bokelji pa onda ne vazi ovo za njih …..
      Imas ti jos dosta da ucis dok ne postanes Bokelj ……
      Ajde adio,

      • Naturalizovani Kotoraninu,

        Veliki broj Grbljana su odbili da sluze u cesarovoj vojsci i kao dobrovoljci se pridruzivali srpskoj i crnogorskoj vojsci.Mnogi su ostavili svoje kosti od Bregalnice,Mojkovca,Kajmakcalana pa do Soluna.Veliki broj Grbljana su dosli iz obije Amerike kao dobrovoljci na Solunski front 1918.Dosta ih je poginulo a mnogi su odlikovani visokim odlikovanjima srpske,crnogorske i saveznickih armija.
        Grbljanima,uopste Bokeljima koji su bili zarobljeni u borbi,status je bio mnogo tezi jer su smatrani dezerterima Austrougarske monarhije i bili su strijeljani po kratkom postupku.Poznat je slucaj strijeljanja Grbljana 1916.nakon pada Lovcena od strane cesareve vojske.Bez obzira na to stotine Grbljana su uzele ucesce u srspkoj vojsci i borili se protiv okupatora za oslobodjenje otadzbine i ujedinjenje juznih Slovena.

        Ne vidim sto je sporno o “zalosti” u Grblju za prestolonaslednikom.Grbalj kao cijela Boka su bili pod okupacijom.Sto je trebalo da austrougarski okupator vrsi odmazdu nad narodom po Grblju?
        Grbljani i mnogi Bokelji su ucescem u srpskoj i crnogorskoj vojsci jasno i nedvosmisleno rekli sto misle o austrougarskom okupatoru.
        To sto je okupator gradio puteve,vodovode,zicare je zamjena teze.Za koga je on to gradio??Pa gradio je to za sebe jer je mislio da ce ovdje biti 1000 godina.Moramo priznati veoma kvalitetno.

        Sto se tice prenosa Njegosevih kostiju u cetinjski manastir ovdje si izrekao jednu veliku neistinu.
        Kosti je licno prenio protojerej Ivan Kaludjerovic,sekretar Mitrofana Bana(pradjede po majci dvojice nasih Kotorana).

        Ono oko Biskupa Ucelinija si pokusao da razvodnis……Biskup je bio dokazani Jugosloven i patriota…..ali o tome ti necu dalje besplatno!
        Naturalizovani Kotoraninu,ti bi da ti dajem besplatne casove iz istorije,prva dva dana su bila gratis o ubuduce moras platiti.Dogovoricemo se.

        Zivio!

        • Bokelj ta tvoja istorija je prnjava.za sve to sto si dao gratis nevalja ni boba i za sve to imas kontra argumente samo sto ti citas istoriju iz srpske akademije koja se opijala nacionalizmom i nazalost pojanstvo prenosila na srpski narod

        • Dragi Bokelju ako si uopste Bokelj,a vidim da nisi ,

          Pravi Bokelji,Pravoslavci, nikad nisu govorili o Austriji kao sto ti govoris sto nam jasno govori da nisi Boklelj ,sinoc sam pricao sa mojim prijateljem velikim Bokeljom Pravoslavcem,kaze mi : ja bih danas potpisao da dodje Austrija u Boku a taj sto to pise na portal radio Skale je sve samo ne Bokelj.
          vjerovatno si porijeklom od nekog zandara ili kraljevog oficira koji je ostao da zivi u Boku pa ti je i stil pisanja u skladu sa porijeklom.
          Netrpeljivost prema Crnogorcima i ostalima je ocigledna……………
          Komentatori te bas ne simpatisu na ovom portalu zar ne ?
          Kazes Austrija je gradila za sebe, a nije i za Bokelje nisu li Bokelji koristili te puteve i infrastrukturu koju su napravili ?
          Da je nijesu ponjeli sa sobom ?
          Nisu li i Bokelji koristili kotorsku bolnicu ili po tebi samo austrijanci,i tako redom………….
          Uredjeni katastar koji i ti vjerovatno koristis, je su li ponjeli sa sobom ali je nama ostao da ga koristimo,jes da su dosta toga unistli ………….
          Kakve gluposti pises ,znas takvu sam pricu slusao devedesetih od nekih likova koji imaju isti program za razmisljanje kao i ti ,kad su pocele podjele…………. ali u debati sa mnom ostali su brzo bez argumenata.

          Austrija je povise Risna u Ledenice ,zlatom platila vlasnicima zemlju kada je uzela da gradi vojne objekte ,kad je Austrija propala zemlja je vracena vlasnicima ali sa objektima…….
          Danas njihovi nasljednici prodadose zemlju i uzese lijepe pare jer na njima postoje lijepi objekti izgradjeni od klesanog kamena,pa ti vidi ko je ovdje lud a ko pametan.
          Sto se tice prenosa kostiju ,pa znas pobjednik uvijek pise istoriju ali kadkad treba procitati i sto kaze ili pise i druga strana.
          Nisi mi odgovorio kako se napravila crkva Svetog Nikole i za cije vrijeme ,trebao bi to znati ako si kotoranin ?
          Vele kotorani za vrijeme Austrije a i ona ploca to kazuje a kako to moj Bokelju ,velis Bokelji Pravoslavci se borili protiv Austrije a ovamo im Austrija dozvoljava i financijski pomaze gradnju crkve Svetog Nikole u starom gradu koja je napravljena na rusevinama Rimokatolicke crkve istog imena ,koja je izgorela u podmetnutnom pozaru od strane grbljanina Bucina ,koji je dobio pare da to uradi od strane Austrije da bi Pravoslavci u Kotoru dobili crkvu i time ih Austrija jos vise pridobila za sebe,a sto velis na ovo moj toboznji Bokelju,
          Pokupio si nesto prica u vezi Kotora ali nije to to …..treba ti jos dosta …..
          Pa Austrija napravila gradsko groblje u Skaljarima za Rimokatolike i Pravoslavce a sto velis na to ?
          Ovo su ti doktorske disertacije za koje ti nikad nisi cuo ,pa da te castim malo da postajes pravi Bokelj,
          Ne treba nista da mi platis …………..moze dogovoricemo se kako velis nema problema.
          Nemoj oko Biskupa i crkava ,tu bih te matirao na svaku temu…….
          Mogao bih da ti pisem danima o istoriji Boke ali nemam bas toliko slobodnog vremena…….imam drugih obaveza ovo mi dodje kao zabava…
          Ne odgovori mi nista u vezi musuljara ……..

          Veliki pozdrav, adio ( Bokeski pozdrav) (Romanskog porijekla)

    • Sve sto je napravila Austrougarska u ono doba postoji i dan danas.Napravili su put za Njeguse a postoje i fotografije zicare koja je isla sve do Cetinja, koja se koristila samo za prevoz tereta. Svi putevi u priobalju su napravljeni tada jer je onda poceo da se razvija drumski prevoz. A danas kad se profunda neki parapet ili se osteti dok se pravi kanalizacija ne moze da se sanira i da se napravi opet od kamena nego se prikrpi betonom.Ne moze se poricati kuturno i civilizacijsko naslijedje iz onoga doba jer turisti i dolaze odje radi tog naslijedja a ne dolaze da slusaju o kosovskom boju (porazu koji se slavi kao pobjeda?!). Kotoranima i Bokeljima, ma koje vjere bili, 500 godina je bio glavni grad Venecija i Bec a ne Istanbul. A Crna Gora se grcevito borila i da ocuva samostalnost, sa Cetinjem kao prijestonicom i onda i sad. Pitanje za velike Srbe: Kod koga je isao Milos Obrenovic da ljubi skute tj. ko mu je bio nadredjeni?-Naravno Sultan i njegovi generali,age i begovi. Za to vrijeme Crnoj Gori ne komanduje niko nego Petrovici a u Kotoru se igra valcer i sviraju sinfonije.
      Draga Dare,diploma Bokelja se ne moze dobiti. Nju ili imate ili nemate.
      Srdacan pozdrav iz malog Z……

        • Mislis da ces me isprovocirati sa tim pitanjem jer vjerovatno po tebi ko ima krsno ime nije pravi katolik. Ali u zbludi si. To ti ne znaci nista. Moja familija ne slavi krsno ime nego samo zapovijedane blagdane,sto je odgovor na tvoje pitanje, mada niko mi ne brani da uzmem i da slavim bilo sto pa i krsno ime(moje, moga oca,djeda…) jer su kod nas prijatelji uvijek dobrodosli a krsno ime je jos jedan povod za slavlje. Nego bolje bi bilo da te pitam slavis li ti koje duge praznike sem srpske jer znas 500 godina pod Turcima nije malo, nesto od njih je ostalo…

          • Skaljaru,
            Ne odgovori ti meni na pitanje.Mozda nisi razumio.Pojasnicu ti….
            Koju Krsnu slavu ti je slavio pradjede?

          • …….da ne zaboravim,kad smo kod Turaka.
            Mi kotorski Srbi nismo nikad bili pod Turcima.Nisam siguran da se ti i tvoji mozete pofaliti s tim s obzirom da ste sljegli iz okupiranih krajeva Crne Gore u Boku.
            Razlika izmedju tvojih predaka i tebe je sto su oni znali svoje porijeklo a ti mislis da si dosao sa Hvara ili zagrebackog kolodvora.
            Kladim se da su slavili Jovandan?U Crnoj Gori je to cesta Slava.

        • Ma ti je reko dvije ovaj Skaljar a Bokelju ?
          Ponestalo argumenata a ?
          Istina boli zaista,moras ti jos dosta da ucis od nas Bokelja pa da se nazivas Bokeljom a i dosta si saznao od ovih komentara ,diskusija,
          Pusti se Slava ,pravi Bokelji su vazda odili jedni kod drugih na ruckove i vecere na velike krscanske praznike ,ne gledajuci ko je koje vjere,ovaj nacionalizam su donjeli sa sobom furesti ,a neki ga Bokelji na zalost prihvatili.
          Danas ti se sve promijenilo u Boku moj dragi Bokelju,
          Cuce ti drze musuljare, Krivokapici, Zivkovici i,Roganovici…………
          a mi Bokelji cemo pocet da susimo prsute i kastradinu nema nam druge sto ti mislis o tome,mogo bi i ti pod sufit……da susis ,kastradinu i prsut

          Mogo si i ti na Peluzicu napravit musuljaru, pa ufatit koju kintu….
          nego je blizu kotorska Bolnica pa ti nece niko od domacih kupiti musulje mozda jedino ove fureste da zafrknes,

          I ne sprdaj se vise po ovim portalima da su svi Bokelji Srbi ,Katolici ili Pravoslavci, uputit cu te ako hoces na Srbina Bokelja iz Risna da ti malo objasni stvari, trecina Bokelja Srpske nacionalnosti nisu ni slaveni a kamoli Srbi,isto tako i za Bokelje Hrvate vazi isti procenat.
          covjek posjeduje i originalnu dokumentaciju i knjige o tome
          .
          Nemoj mi se puno jedit i mislim da ideja o musuljari na Peluzicu nije tako losa,a i na ruku ti je,pa ispred ponte radulovica, odnosno ispred bivseg vojnog odsjeka postavi koju bovu sa musuljama.

          Veliki pozdrav od 100% Bokelja, Kotoranina,

          • Ajde da konacno neku pravu kaže. To je moj drogi Kotoraninu neotvorena knjiga, koja se do sada nije smijela dirat. Otprilike tacno, oko. 30% bokelja je predslovenskog porijekla. Oni se danas izjašnjavaju kao srbi hrvati ili crnogorci, da kažemo kako ko.
            Knjiga o tome još nije napisana.
            Veliki dio tih prezimena se izjašnjava u Grblju kao srbi u Kotoru ako su katoličke vjere kao hrvati, ako su. Pravoslavne kao srbi. Takoodje i mnogi crnogorci predslovenskog porijekla se danas izjasnjavaju kao srbi ili črnogorci. Kd če se to rasčistit ko je kojega porijekl vidjet če mo. U Hrvatskoj je Dragan Primorac polsije 13 godian alanaliza genetskih uzoraka stanovništva objavio knjigu sa podacima.

        • Mozda jedino da ti nacrtam kad vec ne razumijes sto ti pricam. Da je moj pradjede imao Krsno ime kao slavu i ja bih je sigurno slavio sa zadovoljstvom. Ali moji nisu sljegli sa planine vec su bili i ostali na obali i prijateljski docekivali takve kao ti. Ali to je problem tvoje sorte jer vi mislite da su se svi skotrljali sa neke cuke, ali ima nas i sto nismo, smetalo ti to ili ne.

    • Sreca nasha <,Bokelju< je shto ti nijesi Bokelj no zlonamjerni SRB kojem niko i nista ne valja pa izgleda ni ti sam sebi.Ja vjerujem da tvoji ukucani jedva cekaju da ti malo izadjesh iz kuce i proshetash a oni malo odmore tada.

  10. Gospodine Kotoraninu,ja sam u Boki ,u Kotoru više od 40.godina i još čekam od Vas,Bokelja i ostalih “bratoljubitelja”da mi se prizna status Bokeljke?! Kad mogu očekivati vašu “diplomu”?
    Gospodine Kotoraninu,meni je pregolemo i ovo nacionalističko breme mojih Srba.Stoga nisam u mogućnosti da prihavtim kao obavezno štivo ,još i vaše nacionalstičko breme, kojim se vi na ovom portalu,na žalost, ponosite,umesto da se postidite posle vaših…. trala lala la…Što mi daje za pravo da kažem ne hvala,jer mi nije potrebno još jedno kvarno Vaše breme iliti seme?!

    Hvala Vam gospodine Kotoraninu za ovu vašu iscpnu i sveobuhvatnu”edukaciju” oko rušenja Groba velikog Njegoša i sakupljanja njegovih posmrtnih ostataka! Pažljivim isčitavanjem vašeg teksta,reklo bi se ,da se rušenje nije ni desilo samo se sprovela hrišćanska i civilizacijska “Naredba” Ćesara iz Beča ?Možda ste propustili priliku ,da mi detaljnije objasnte gde je ovaj Dalmatinac našao kosti i kako ih je uspeo (možda noću krijući) sakupiti iz ruševina Svete Kapele i oskrnavljene grobnice? Dobro bi bilo da ste objavili i ime ovog hrišćanina iz Dalmacije. Jer treba da znate ,takvi se ljudi u takvim prilikam retko događaju.

    Na kraju,molim Vas,ne ljutite se na mene nego na sebe i vaše učitelje,jer oni su isključivi krvci za kvalitet rasada(semena) zvanog Kotoranin?!

    • Buba Maro,ili vec koji li si ,

      Pa gledaj treba biti rodjen u Boki barem……….sto znam ,u Americi recimo ne mozete biti predsjednik drzave ako niste rodjeni u Americi, ah ta Amerika…..
      Nismo mi Bokelji takvi ……..kao amerikanci…….mi smo tolerantniji..
      pogotovo prema zenskom rodu,
      Ne brinu nas kao Vi nego oni koji su rodjeni u Boki a unistavaju je ,plackaju i svakodnevno vrijedjaju Bokelje namecuci nam tudju kulturu,
      Ne vidim o kojem mojem nacionalistickom bremenu ,pricas ,to su istoriski fakti i istine,svidjale se one nekome ili ne , ja tu nista ne mogu,
      pa nisam ja to pisao nego procitao u knjige, draga moja……..
      Nisam zaista kriv ako nosis neko nacionaloistcko breme,cuvaj se da te ne ukoci u kicmu , pazi kako nosis to breme……….
      Zaista a vjerovatno slucajno,ne poznavajuci ovu tematiku od Vase strane ,taj Dalmatinac je pod okriljem noci sakupio kosti i odnio u Manastir na Cetinje i predao ih Svestenicima,za ime, obratite se Mitropoliji na Cetinju.
      Sakupio ih je prije ili tokom rusenja , jer su austrijanci htjeli da podignu spomenik Franju Josipu , postojao je i projekat za to.

      Ova zadnja recenica govori o vama i ujedno vam daje odgovor kada cete postati Bokeljka.

  11. Trenutno se odmaram u Veljim Zalazima-Crna Gora-opština Kotor-Boka Kotorska,čuvajući male “bokezice”-potomke našeg vrloga Bokelja?Znamo dobrano svi ko se krije pod ovom “šfrom”-zar ne?Zato mu toplo poručujem-da se već jedno opredijeli eli on potomak one baba što je šljegle u Boku prije 200 godina sa WEST montanja Ercegovine-via Ubaljska planina- s’,proljeća 2012-2013)ili je Bokelj(opet sopstveno priznajje na istom portalu da su njegovi prci srbi šljegli u Boku prije 400 godina?)- Kotoranin samoprozvani proizveden..”EX NIHILO NIHIL FIT”! Zato na kraju pitam ovog “vrlog” nama dragog “Bokelja” dokle je stigao-dokle su muuuu…stigli sa obrazovanjem “autonomne Boke” od ,isključivo kako reče tamo on-“srba i hrvata”,zarad njihove budućnosti i budućnosti njihove djece?Interesantno ovaj “gospar” tibrana(kako ih nazva pokojni meštar Anto Pilastro) -“obrazovana polupismena budala”-u toj “autonomiji” nije predvidio ove, što ih usput ne voli ,e su šljegli u Boku?! Na njegovu žalost oni su najbrojniji narod od Debelog brijega do Kufina?! Sve ove igrokaze-je imenovani -“obrazovani” prestavio javnosti na ovom portalu u povodu onih svinjarija-prijetnji Hrvatima u Tivtu prije izbora 2012(majski izbori)!!!
    Dragi “Bokelju” da te nije bilo-ne daj bože-trebalo te izmisliti- patentirati,jer tvojim nepostojanjem planeta zemlja bi bila uskraćena za jednog ASINUSA …?

  12. Gospon Kotoraninu vi prvo, pa muško…!Tačno je što nam pišete! Ali je tačno ,da je Kotorski Biskup Frano Ućelini Tice,po kazivanju Kanonika Kotorske Biskupije Don Nika Lukovića,prvog decembra 1918 kleknuo ispred crkve Svetog Tripuna,u Kotoru, i pogledao prema nebu izgovorivši reči:”Hvala ti Bože,što je moja domovina opet slobodna”! I drugo,možda niste znali zbog nekih ,vama poznatih razloga,ali su i Crnogorci predhodno potukli Austrougarsku vojsku u istočnoj Bosni i na Mojkovcu decembra 1915/januara 1916,i tim pobedama omogućili otstupnicu Srpskoj vojci preko Albanije ka Grčkoj! I kada smo oko plakanja za kapitualcijom Austrougarske okupacione sile,morate uvek imati na umu i pitati se:šta bi Njegoš rekao i napisao o divljacima takozvanim hrišćanima “pitomo kulturnim” okupatorima koji su upregli Bokelje u rušenju Njegovog Groba i Kapele na Lovćenu 1916 godine?!
    Verujem u vaš razum gospon Kotoraninu ,sa nadom da u buduće nećete više, selektivno, iznositi istorijske istine…činjenice?!

    • Dara Bubamaro odnosno Bokelju ,koji se krijes jos pod nekim imenima na ovim portalima,znamo pod kojima sve……….
      Sto se tice Don Nika Lukovica znamo mi Kotorani dobro sto je on bio i sto je pisao i zasto je onaj spomenik na Prcanj napravio ,nego necemo sad o tome,
      Hrabra Crnogorska vojska nije potukla ,vec je samo zaustavila napredovanje Austrijske vojske ,da bi Srpska odstupila za Grcku,
      Malo pouke ,u Austrijsku vojsku vojnici su bili pripadnici svih naroda balkana vecina na silu mobilisana ,znaci u Austrijsku vojsku su bili Srbi,Hrvati,Slovenci,Cesi,Bosanci sve tri vjere i Hercegovci,koji nisu imali motivaciju da se bore van granica AustoUgarske monarhije tako da mnoge dobijene bitke kao Kolubarska je dobijena upravo zbog tog razloga, jer nisu htjeli da pucaju na svoju bracu a oficiri su uvijek bili Austrijanci u vecini a to su Srpski istoricari iskoristili da prikazu kao veliku pobjedu, neka napisu nacionalni sastav Austrijske vojske koja se tad sukobila sa Srpskom,
      normalno to necete naci nigdje osim u Austrijskom arhivu u Becu ,dragi moji,
      Procitajte malo o ovome , napisali su i pisali mnogi Srpski,Hrvatski i Bosanski istoricari ,nemoj citati samo ,sto bi mi rekli, Srbijanske istoricare,
      Sto se tice plakanja misli se na kulturu koju je Austrija donjela a ne na vojsku ,vojske nikome nijesu dobra donjele, i ostavila za sobom a ne na ratove,moja Daro Bubamaro odnosno Bokelju ,
      Sve puteve je Austrija napravila put do Cetinja,Kotorsku bolnicu,Arsenal u Tivtu ,Koncerti ozbiljne muzuke,muzucka skola,Kotor je bio mali Bec,
      Prvi Katastarski premjeri, precizni i posteni napravljani su zahvaljujucu Austriji,
      Danas imate paradoks u Srbiji da u Novom Sadu imate Katastar zato jer je Vojvodina bila u sastavu Austrougarske a u ostalom dijelu Srbije nemate jer su bili pod Turcima pa postoje samo takozvane tapije.neprcizni podaci.
      Tako je i ovdje slucaj,U Boki imate Katastar uredjen precizan,u novije doba oskrnavljen jer su geometri na terenima iznosili originale i ostecivali ih i jos su crtali po njima nove objekte ,nisu se sjetili da naprave kopije pa da njih koriste a da cuvaju originale.
      Srecom originali postoje U Becu, Splitu i Zadru,znaju to dobro oni koji su u sporovima po sudovima.
      Osnovana je prva banka -stedionica za vrijeme Austrije u Kotoru a ne danas slusamo Prva Banka Crne Gore osnovana u Niksicu,zapravo to je istina jer tada Boka nije bila u sastavu Crne Gore,pa bi trebalo da se prica istinito,
      Prva Banka Crne Gore ali u tadasnjim granicama Crne Gore ,Znaci bez Boke, zar ne Dara Bubamaro-Bokelju,
      I jos mnog toga moglo bi se pisati,
      Spominjes Njegosa ,
      Da te malo naucim, kada je Austrijska vojska zauzela Lovcen 1916.god.i vojno porazila Crnogorsku vojsku , doslo je naredjenje iz Beca da se srusi kapela od strane Austrijske vojske i tako unisti kult Njegosa jer su znali sto znaci za Crnogorski narod a i sire, i napravi spomenik Franc Jozefu,tada je Dalmatinac,koji je bio Austrijski vojnik, kada je cuo za to ,sakupio Njegoseve kosti u vrecu i odnio u Cetinjski manastir kod Svestenika Cetinjske Mitropolije i tako su se spasili Njegosevi posmrtni ostaci,zaista lijepi i civilizacijski gest ,zar ne ?
      Ja samo pisem istine i fakte ma koliko se to nekome svidjalo ili ne .

      Veliki pozdrav Dari Buba Mari-Bokelju……………

  13. A sto je tu cudno kad sadasnji zakupac sanka,inace Rus,nosi majicu sa 4 slova S.I na njoj pise ~ovo je srbija~.Treba taj lokal zatvorit.Osoblje je sve narkoman do narkomana.Ovo nikad nije bila Srbija i nece.

    • To nisam znao da nosi i da mu piše. Ako su mu dali šank u najam, ne mogu ga uslovlajvat sa muzikom, ali trebao bi da pazi što radi, jer ovako provocira sukobe, mnogi crnogorci su jako sojetljivi kad se vijori ovakvim pokličima.
      Kraj je sezone, ali treba radi oavkvih gegova morsko dobro da mu skrati najam za sliječu sezonu. Dok su bili ščepanoviči bilo je dobre muzike, ali i oni su pretjeravali do 5 sati ujutro.

    • Iza njega stoji Udruženje kotorskih Krčmara i niko mu ništa ne može. Ni vlast, ni zakon ni komunalna milicija. Niko i ništa!

      • Prije pola sata se utopio dečko na Banj. OLOŠ nije utišala muziku dok nije došla Uprava Policije, Hitna Pomoć…

        OLOŠ!!!

  14. Preporucujem pojedinim komentatorima da prosetaju do palate Ivanovic i procitaju natpis na tabli.

  15. Moj dobri Maki 2,
    To oni rade jer je u blizini crkva sv.Matija pa im to smeta i uznemirava njihove ksenofobne i bolesne duse.Vjeruj mi lako je za njih oni su tu dosli ,popili malo pa dobili m… pa vicu svasta,kukavice jedne,ali ce i poci kao su i dosli ,mene vise brinu ovi domaci sto ostaju da zive sa nama a isti su, isti im je cip ugradjen u glavu.
    Jednom je neko na pogoricku postu u Podgoricu sa sprejom napisao;
    Ovo je Srbija , a neko pametni dodao ispod, isto tako sa sprejom.
    BUDALO OVO JE POSTA,
    Eto tako i mi znamo dje smo i sto je ovo ,dzabe su im povici i dobacivanja to sve ide u eter bez ikakvog efekta ,ni Kosovo im vise nije Srbija ,nesretnici jedni.

    • Tesko da si ti Kotoranin…….
      Da jesi znao bi kome je Njegos 1833. posvetio pjesmu “Srbin Srbima na casti zahvaljuje”.

      • Mi smo se onda svi zvali srbi, sto je bio sinonim za slavene, a podgrupe su bili hrvati, crnogorci su se osjecali 1000% srbima apomalo crnogorcima,jer ideja o samostalnoj crnogorskoj nacionu se tek pocela umisljati. Stolivljani is tog perioda pitaju svog popa u argentini “a, koje smo mi nacije” Dobrocani se utim lutanjima ili razmisljanjima o naciji, isto tako izjasnjavaju kao srbi, mada katolicke vjere. Ali danas nije tako. Zna se tacno i lijepo ko je srbin ko hrvat . Crnogorci jos lutaju u tome pa se neko izjasnjava ovako neko onako, dva brata rzlicito. Nije argument sto je reko Njegos, ili kako su se izjasnjavali Dobrocani u pojedini ljudi iz nekih porodica. To su bila njihova tadasnja vidjenja. Danas je po nacionalsnosti svak onoliko koliko se osjeca da pripada nekoj naciji, i koliko je ona njemu uzor i koji voli i postuje. Nacionalnost nije genetksa odrednica, cak ni tradicinalna, cak ni porodicna pripadnost, cak ni majcin odgoj, cak ni krst kojeg primi u nekoj crkvi a kasnije ga se odrekne. Nacionalnost nije ni oceva pripadnost. Danas su dva brata dvije nacije i dvije vjere.

        • Maki sve ste napisali o osjecaju pripadnosti kad su u pitanju sportski fanovi i klanovi. Sa narodnom i nacionalnom pripadnoscu kao i religijom to nema veze. Ipak sacekajte novi prelazni rok mozda donese pripadnicke koristi.

          • Osjecaj pripadnosti narodu i naciji kao i religiji, je danas, a pogotovu u Boki, pitanje licnog osjecaja i slobode izjasnjavanja. Ja ne govorim o mojim zeljama, nego o fluktuaciji u pogledu nacioanlne i religiozne pripadnosti u zadnjih stotinjak godina. Sto je to tako meni nije ni zao ni milo, ravnodusan sam, ali cinjenice su takve. Dba brata od dvije nacije se izjasnjavaju, djeca od oca pravoslavnog krste se u katolicku crkvu po rodjenju. Djeca katolicke porodice krst se u pravoslavnoj crkvi. Nekoliko slucajeva krstenih kao katolici prelaze na pravoslavlje. Neko se odricu srpskog pravoslvlja i crkve i prelaze pod crnogorsku. Da ne idemo u dalju proslost kada su cijela sela prelazila u pravoslavlje pa se ponovo vracala pod Kotorsku Biskupiju. Pola sela su pravoslavni Srbi, pola katolici hrvati, od istog pradjeda i istog prezimena. Razlozi su razliciti, a u zadnjih 50 godina , mislim, slobodnog fluktuiranja iz naciej u naciju, iz vjere u vjeru iz crkve u crkvu. Vi znate da je ovakvih primjera po Boki na desetin. Nikome ne zamjeram. Postujem svakog kako god da mu je drago se izjasniti, i kako slavi tako mu praznike i cestitam. Mislim da se ne moze negirati pravo na slobodu izjasnjavanja. Moze se ljudima pokazati i reci, mada oni to znaju, njihovo porijeklo i porodicni put, ali ako hoce da se razlicito izjasnjavju od svojih djedova, ja nikog zbog toga ne vrijedjam. Mislim da su vam poznati podaci o ovome iz raznih istoriskih knjiga o Boki, i da tu nema mnogo polemike ako ce mo priznavati istinu.

      • Dragi Bokelju,
        Stari sam Kotoranin i Bokelj za tvoju informaciju a vjerujem da ti to nisi ,barem po pisanju tekstova po portalima ,ili to radis namjerno,
        Malo pouke za tebe u vezi stvari koje neznas jer nisi starosjedilac Boke,
        Bokelji Pravoslavne vjere su prozapadno orijentisani,slusali su ozbiljnu muziku,a ne trubace iz guce,svirali mandoline a ne gusle,osnivali i pjevali klape kao u sred Dalmacije i danas imamo klape u Herceg Novom a skoro svi su Pravoslavci,Srbi, mozda koji Rimokatolik,u Kotor isto tako i danas imamo pravoslavne Bokelje i Crnogorce koji pjevaju u klape,gnusaju se i zgrazavaju od trubaca iz guce sa kojima se ti ponosis kao toboze Srpska tradicionalna muzika a ono porijeklom Turska vojna pleh muzika,i to se predstavlja svijetu kao Srpska tradicionalna muzika e kakva podvala,
        pa pisao sam ti vec jednom o tome nisi valjda zaboravio,
        Stari Bokelji pravoslavci su sluzili i bili visoki oficiri u Austro ugarsku vojsku,mnogi od njih su plakali kad je Austrija kapitulirala i napustila Boku jer su znali sto su izgubili a sto ih ceka…………a mnogi od njih bili u Austrisku vojsku onu vojsku sto je vojno porazila Crnu Goru ,sto bi bio Njegos onda napisao da je bio ziv a Bokelju ?
        Bi li onda napisao Srbin Srbima na casti zahvaljuje sto ti mislis ?
        Ili kad su zalazani pljackali po Dobroti a iz podlovcenoskog dijela dolazili i pljackali Grbalj i Grbljane ,je li to bilo na cast ?
        Sto se tice Njegosevog citata znas i sam da su Crkve stvarale nacionalnosti po onoj staroj ko je Pravoslavac ,Srbin je,sto nema veze sa realnoscu ,a Njegos je bio i Vladika znaci crkveni vjerodostojnik, isto tako ko je Rimokatolik da mora biti Hrvat sto je takodje glupost,
        Nemoj da se upustas u stvari koje neznas ,slusaj trubace i uzivaj brale ,neka svako slusa sto kog hoce samo ne preglasno……………………..

        • Nisi ti Kotoranin.Ti si od onih kuferasa koji su ostajali u Boku poslije 1.rata.Jos dosta puta ce se Zemlja obrnuti oko Sunca da bi se ti mogao faliti da si Kotoranin.Ti si srbofob po zanimanju i na tome ti cestitam.
          Ne bih se osvrcao na tvoj maliciozni komentar pun istorijskih neistina ali si me “odusevio” sa klasicnom muzikom sa zapada.Veliki ruski kompozitori bi se “odusevili “sa tvojom konstatacijom.Onda,pominjes klape….he,he,tradicija klapskog pjevanja u Boki?!Ne postoji!Tragikomicno je slusati bokeljske klape u odnosu na dalmatinske.
          Dalje,Bokelji u cesarskoj vojsci…..pad Lovcena itd….pausalni zaključci.
          Trubaci,turska pleh muzika…..dje si to u mom komentaru uocio?Nisi Kotoranin……i drugo ne bih ja vrijedjao Turke,naljutice se Fejzic a donio vam je veliki broj glasova na referendumu.Ovo o Zalazima se slazem.Samo ni to ti nije lijepo.I oni su vam donjeli glasove.
          Nego sjor Kotoranin,strpi se jedno 300 godina pa ce ti preci mozda biti Kotorani i Bokelji.
          I izbaci brate tu srbofobiju…..nije bokeski.

          • Dragi Bokelju ili kako te nazvase mnogi komentatori, a ja nikad, Srbobokelju,nemoj meni da pripisujes ksenofobiju ,tvoju dijagnozu,
            ono sto si ti, pratim tvoje komentare a isto tako i odgovore na tvoje komentare, nisi nesto omiljen od strane komentatora , na portalu radio Skale a ?
            Znas kad u dusevnu pitas nekog pacijenta ko je ovdje lud ? svaki od njih ce ti reci svi su ludu ja sam pametan !
            mislim da te ne vole bas puno Bokelju ne znam zasto ,hmmm……..
            mozda zato sto si ksenofob , sovinista , ma neznam …………. ,predpostavljam…..tako ispada citajuci odgovore na tvoje komentare ,
            Na tvoju veliku zalost ,mi smo par vjekova ili ti stoljeca u Boku,za razliku od tebe koji ste juce ili prekjuce sljegli u Boku,
            Procitaj malo o istoriji Boke pa se upustaj u diskusije .
            Nije bilo po tebi kompozitora iz Austrije, Ceske, Italije itd. vidi se koliko,si nacitan i obrazovan a mozda i jesi pa namjerno forsiras samo jednu stranu jer ksenofobija je cudna dijagnoza, vele doktori tesko izleciva……..
            Sto se tice nepostojanja klapa u Boku ,uputit cu te na Seferovoca iz Herceg Novog velikog Bokelja ,Pravoslavca pa nek ti on malo objasni stvari u vezi klapa i Boke ,normalno da neznas te stvari jer treba biti Bokelj sto ti nisi, da bi se znalo o Boki a ne kao ti pridoslica koji se potpisujes sa Bokelj, sto ti pisu mnogi komentatori,” ti si sve samo ne Bokelj”,zaista cesto ti pisu ,
            Slazem se sa tobom da je tragikomicno slusati Bokeljske klape u odnosu na Dalmatinske, ali sto ces trude se ljudi,sve je bolje od trubaca iz Guce zar ne Bokelju ?, Bokelji nikad nisu slusali trubace iz Guce ili je i to istoriska neistina ?
            Pausalni zakljuci u vezi Bokelja u cesarevoj vojci ? Pa svi su Bokelji obje vjere bili u cesarevoj vojsci,i kad je Austrija okupirala Crnu Goru !
            Da li znas a znam da neznas da je ostrvo Mamula dobilo ime po visokom oficiru u cesarovoj vojci, Srbinu po nacionalnosti Mamuli za ratne zasluge ! Podsjeti me malo sa kim je sve bila AustroUgarska u ratu zaboravio sam nesto………
            i da se prije toga otok zvao Lastavica,
            Ima ti jos mnogo toga da ucis i citas pa da mozes raspravljat.
            Ne vrijedjam Turke za razliku od tebe vec ih postujem,Turci imaju hiljadugodisnji drzavni kontinuitet kao i Britanija ako to nisi znao, a tvoj narod, na zalost, bio im roblje 500 godina, bice da i ovo nije istoriska istina, kompleksi su cudo ,
            Meni donjeli glasove ? Ja sam bio protiv tih i ostao, na koje mislis da su moji ,onda kada si ti glaso za njih i bili ti idoli, dok nisu poceli gubiti ratove i teritorije pa ste ih se odrekli pa si sad kao kobajagi njihov protivnik a kad sto treba ide se kod njih da se zavrsi sto treba ……..
            Ne dijelim ljude po vjeri i naciji jer sam Bokelj i Kotoranin,takva nam je tradicija,a mnoge ce vode proteci Skurdom dok ti postanes takav.

  16. Kad nema moci ni nikoga da zapecati šank ili dovede policiju takva nam je svaka rabota a komunalna policija oce zivot da ti uzme ako si stao minut.

  17. Ovo je zaista već zabrinjavajuće. Maralo bi sa na nivou opštine pa onda na državnom nivou sjest pa se zapitat što su sve učestaliji nacionalistički istupi u nekada mirnu Boku Kotorsku. Đe je uvijek bilo brat je mio koje vjere bio !!! Nešto tu ne štima dragi prijatelji i moramo stavit prs na čelo i preuzet odgovarajuće mjere da se ovo ne bi rasplunulo i nedaj Bože gorih posljedica.

  18. Dobro je ako su slucajno zapalili. U Dobroti na Marini Sv. matija sinoc 18.8 doslo je do tuce i divljnja. Intervenisala je policija. Vec nekolikondana dolazi do nacionalistickih istupa, gdje pojedini pod uticajem akohola ili n, uzvikuju u podrucju paznog bara i po okolnoj ulici, ” ovo je Srbija i Srbija Srbijs.” Muzika je takooodje provokativna i pustaju se neke turbo folk melodije o Kosovu. Proaznicima dobacuju provokativne povike, “ovo je Srbija” preglasna muzika proenijencije sa Pink kanala, svira i do 2100 sati. Dali provokativno ponasanje nije lucajno, jer u vim okolnim kucama zive crnogorski gradjani hrvatske nacionalnosti vidjet ce se ako ovakav trend nastavi. Bilo je sinc i poluanih šhoferšajbni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].