Orahovački izvor ponovo zaslanio

3

Velemir Dragić

Velemir Dragić

Voda sa orahovačkog izvorišta ponovo nije za piće jer je na granici dozvoljenog sliniteta.

Podsjećamo, sa ovog izvorišta se vodom  snadbijeva područje od Tabačine do Risna.

Na ostalom dijelu kotorske opštine voda je pitkam a područje Stoliva i dijela Prčanja koje se do jutros snabdiijevalo vodom iz Orahovca, tokom dana dobiće pitku vodu iz Škaljara, objašnjava za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor JP Vodovod i kanalizacija Kotor.

Na naše pitanje koji su uzroci čestih zaslanjenja orahovačkog izvorišta, Dragić je odgovorio da se ne može sa sigurnošćo reći od čega zavisi zaslanjenje, s obzirom da je protekle sedmice voda bila izuzetnog kvaliteta o čemu svjedoči salinitet kao zimi 23, 24 miligrama po litru.

Ne može se sa sigurnošću tvrditi da li ove promjene na izvorištu uslovljava bura ovih dana ili je to neki proces koji se dešava ispod površine mora, rekao je on.

Gradski vodovod redovno kontroliše kvalitet vode i o svakoj promjeni redovno će obavještavati građane, zaključio je Dragić.

3 COMMENTS

  1. Oce li mi vodovod refundirat solde sto ih dajem za flasiranu vodu, jerbo je ova sa spine neispravna ?

  2. Regionalni vodovod se snabdijeva sa izvorista u Oravcu? Nevjerovatno! Ovo samo ima u Kotoru Tamnom!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].