“Pauk” kreće iduće neđelje u Kotoru

7
"Pauk" od iduće neđelje

Zoran Vučinović

Zoran Vučinović

Specijalno vozilo “pauk”, koje je prvi put u vlasništvu opštine Kotor tokom sljedeće sedmice će početi da radi, jer je još uvijek u toku dobijanje dozvola i potrebnih dokumenata.

Što se tiče Komunalne policije u čijoj nadležnosti će biti rad “pauka”, sa njihove strane je sve spremno, kazao je za Skala radio Zoran Vučinović, načelnik ove službe.

U toku je procedura za dobijanje zajedničkog računa, kao i sistematizacija novih radnih mjesta za ljude koji će raditi i opsluživati “pauk”.

Vučinović je podsjetio na kaznu koja je definisana na teritoriji čitave Crne Gore i koja iznosi 125 eura za odnošenje nepropisno parkiranih vozila i njihovog smještaja.

Do potpunog uređenja svog prostora, po svim standardima, na dosadašnjem mjestu u krugu Auto moto društva “Blažo Smiljanić”, u dogovoru sa vlasnikom parkinga URC, “pauk” će privremeno odlagati vozila na pomenutom parkiralištu, kazao je Vučinović.

7 COMMENTS

  1. znam da je trebao poceti da radi 20og juna a danas je vec druga polovina jula.Mi smo svi nizasta ja prvi sto jednostavno ne zaustavim auto izadjem I podjem kuci pa neka se guzve prave nek mi slome auto bolje nego da neko pogine pogotovo kakvo dijete.Valjda bi pauka osposobili tada uz zabrinute face iz Opstine koje sa bolom u srcu “razumiju problem “

  2. Lijepo je to što će napokon pauk da počne raditi. Međutim volio bi da mi kažu naši kolege vozači, gdje oni misle da mogu parkirati svoja vozila kada pauk proradi? Zar nebi bilo potrebno da se počne razmišljati o novim parkinzima, bilo u okolini starog grada, bilo ne nekom drugom prostoru? Četiri parkinga pored gradskih zidina očito je malo, još ako se počne graditi novi hotel na Banju, naći će nas čudo. Nije moje da predlažem izgradnju parkirališta na spratove, pretvaranje atomskih skloništa u parkinge na sprat, sagledavanje svih slobodnih površina u tu svrhu, i sl. Ukoliko se misli da će se izgradnjom obilaznice riješiti ovaj problem, mislim da će se obilaznicom samo dalje slati tranzit, dok će sva kotorska vozila, a njih je preko 50% svakodnevno u Kotoru, i dalje da zavise od parkinga. Ne želim da sumnjam da neko i o ovome ne razmišlja, ali neka to objavi javno, pa da znamo da se nešto radi i na tome. Danas su pred Kotorom tri velika kruzera, sa ukupno preko 15.000 putnika. Koliko stanovnika ima kotorska opština ukupno? Ajde prođite pored starog grada kolima ukoliko vam basta!

  3. Pauk plite mrižu svoju… a da li će se zapetljat svi u nju pitam se ja a ha ha ha …Ima povlašćenih, ima beneficiranih ima uglednih , ima nedodirljivih i znanih i neznanih…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].