Marija Ćatović primila pijanistu svjetskog glasa Iva Pogorelića

0
Marija Ćatovic u razgovoru sa Ivom Pogorelićem

Gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović priredila je danas prijem za slavnog pijanistu Iva Pogorelića čijim nastupom će u subotu 13. jula, na trgu ispred katedrale Svetog Tripuna u programu “Njegoševih dvjesta”, započeti koncertni serijal Don Brankovi dani muzike u okviru ovogodišnjeg Kotor Arta.

Ukazujući na ljepotu klime i ambijenta, inspirativnu vožnju i dramatičan krajolik na putu do Kotora, maestro Pogorelić je iskazao zadovoljstvo boravkom u našem gradu i Crnoj Gori.

Gradonačelnica Ćatović izrazila je zahvalnost povodom velikog koncertnog klavira, koji se upravo zaslugom Iva Pogorelića i organizatora Kotor Arta već dvije godine nalazi u Kotoru.

Gradonačelnica je informisala gosta o aktivnostima koje se preduzimaju u realizaciji inicijative da Kotor bude proglašen prijestonicom kulture Crne Gore.

“Na području Kotora, grada pod patronatom UNESCO-a, nalazi se 60% nepokretnog i 40% pokretnog spomeničkog blaga Crne Gore”, istakla je gradonačelnica Ćatović.

Gospodin Pogorelić izrazio je nadu da će Festival doprinijeti nastojanjima da se realizuje pomenuta inicijativa.

U znak sjećanja na današnji susret, gradonačelnica Ćatović je poklonila maestru Pogoreliću dvotomno izdanje starog Statuta Kotora.

Zahvaljujući na prijemu i dobrodošlici, gospodin Pogorelić je uputio dobre želje gradonačelnici Ćatović i gradu Kotoru, kao i ekipi organizatora Kotor Arta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].