Na skener u kotorskoj Opštoj bolnici ne čeka se duže od mjesec

0
Skener

dr Igor Bjeladinović

dr Igor Bjeladinović

Od aprila do danas na savremenom skeneru Opšte bolnice Kotor je obavljeno više od 690 pregleda.

Na snimanje se ne čeka duže od mjesec, kako propisuje Ministrastvo zdravlja, a većina skenerskih procedura se uradi u roku od 20 dana, od kada prođu komisiju koja određuje prioritete, kazao je za Skala radio dr Igor Bjeladinović, pomoćnik direktorice kotorske Opšte bolnice.

Hitni slučajevi i pacijenti za koje specijalisti u Opštoj bolnici i komisija procijene da su prioritetni, rade se dnevno.

Do sada nije bilo većih tehničkih problema u radu skenera osim nekoliko ispada u radu pumpe za kontrast, ali je to popravljeno i skener radi na zadovoljavajući način, kazao je dr Bjeladinović.

Što se tiče mogućnosti skenera, to je uobičajena dijagnostika za bolnice ovog tipa u cijeloj Evropi i sve što je pacijentima potrebno se može obaviti, a ljekari Opšte bolnice u Kotoru su osposobljeni za rad sa skenerom.

Istina, u kotorskoj bolnici su samo dva radiologa što donekle ograničava broj mogućih pregleda, jer oni osim skenera rade i ultrazvuk, običan rentgen i doplerske metode.

Kotorska bolnica takođe sarađuje i sa Kliničkim centrom Crne Gore odakle ljekari tokom mjeseca nekoliko puta dolaze u bolnicu za specifične preglede, tipa miografija skenerskih, i na taj način se omogućava pacijentima konfor koji do sada nijesu imali, zaključio je dr Bjeladinović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].