Kotor prošao na konkursu Evropske unije “Evropa za građane”

0
Kotor

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizuelnu djelatnost i kulturu iz Brisela objavila je rezultate konkursa za dodjeljivanje finansijske podrške mrežama bratimljenih gradova u okviru programa Evropske unije “Evropa za građane”.

Kotor je na konkursu dobio podršku kao partner u projektu “Lokalna perspektiva evropskog građanstva”.

Nosilac projekta je Regija velike južne ravnice iz Mađarske.

Osim Kotora partneri su  Kembridž (Ujedinjeno Kraljevstvo), Darmstadt (Njemačka), Larnaka (Kipar), Liege, (Belgija), Lodz (Poljska), Nica (Francuska), Parma (Italija), Pula (Hrvatska), Subotica (Srbija), Segedin (Mađarska), Temišvar (Rumunija), Targu Mures(Rumunija) i Turku (Finska).

Iznos odobrenih sredstva za projekat iz budžeta Evropske unije je 145.000 eura.

Crna Gora je programu “Evropa za građane” pristupila 24. oktobra 2012. godine.

Cilj programa je stvaranje evropskog identiteta i osjećaja pripadnosti, kao i jačanje tolerancije i uzajamnog razumijevanja među Evropljanima.

Prioritetne teme programa su budućnost Evropske unije i njene osnovne vrijednosti, kao što je međukulturni dijalog, aktivno evropsko granđanstvo, zaposlenje, kao i društvena kohezija i održivi razvoj u Evropi.

Namijenjen je pružanju podrške projektima koji se odnose na promovisanje evropskih vrijednosti, demokratije, interkulturnog dijaloga i kulturne raznolikosti.

Zemlje članice Programa su sve zemlje članice Evropske unije i zemlje kandidati za članstvo, piše dnevni list “Pobjeda”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].