Neophodna saradnja građana i ugostitelja sa komunalcima

4
Perast

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

Na primjedbe iz Mjesne zejednice Perast vezano za održavanje čistoće mjesta u sezoni kada se u Perastu za šest puta udvostruči stanovništvo, a grad čisti samo jedna čistač, Zoran Mrdak, direktor kotorskog Komunalnog preduzeća je za Skala radio odgovorio da ga po malo zabrinjava ova informacija.

Ovo tim prije što Komunalnom preduzeću ne stižu zvanične primjedbe po pitanju čistoće.

Što se tiče neophodnog broja radnika za održavanje čistoće to je dnevno pitanje u zavisnosti od potreba.

Negdje je dovoljan jedan radnik, a nekada na istom mjestu potrebno ih je duplo.

Komunalci redovno iznose smeće, peru i čiste kontejnere, kaže Mrdak.

Radna snaga jeste problem, jer niko sa biroa rada neće da radi ove poslove, a sezonci nijesu pouzdani, pa Komunalno preduzeće stalo premiješta radnike sa lokacije na lokaciju kako bi se pokrili reoni, objašnjava Mrdak.

U starom kotorskom gradu sve više je problem nepoštovanja uredbe o čistoći grada, jer mnogi nesavjesni građani odlažu smeće u vremenu kada to nije dozvoljeno, a posebno prednjače pojedini ugostitelji iz čijih objekta se  iznosi i po ulicama izliva jestivo ulje iz restorana.

Mrdak podsjeća da se smeće iz starog grada u sezoni iznosi u 8 sati kako se komunalci ne bi sudarali sa turistima, ali ni to ne pomaže, jer u noćnim i jutarnjim satima kada nije dozvoljeno iznošenje otpada, na kontejnerskim mjestima odlaže se smeće.

Bez saradnje sa građanima, posebno zaposlenim u ugostiteljskim objektima i pored stalnog prisustva komunalnih radnika danonoćno na terenu, nemoguće je održavati čistoću na visokom nivou.

Mrdak najavljuje i skori početak rada kamenoloma u Nalježićima, jer se privodi kraju rad komisije formirane od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Očekuje se pozitivan ishod njihovog rada kako bi mogla da počne proizvodnja u kamenolomu, rekao je on.

4 COMMENTS

  1. Nedamo pustite nama da mi vodimo. Mi to najboljije znamo. Mi smo najbrojnija unija u Boku Kotorsku iz lokalne samouprave

    • Vi iz lokalne samouprave nemate tako dobru saradnju sa bazom na svim nivoima kao mi! Mi smo čak vrsili sponzorstava nekim dokoličarima iz vaseg udruženja i imamo zajednicke slike.

      tRajko Gumeni

  2. Ove gradjane iz grada treba procrat i pustiti nama iz Unije da vodimo opstinu Kotor. jer “ionako u gradu zive dvije babe i 2 tajkuna.”

  3. E, ova informacija o kamenolomu je veoma bitna za svu šporkecu po Opštini. Fala Bogu da će napokon proraditi i eto nama urednosti. Fala vam Gospodine Mrdak na ovoj informaciji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].