Ranko Krivokapić predsjednik Parlamentarne skupštine OEBS-a

18
Ranko Krivokapić

Šef crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić izabran je za predsjednika Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS), javlja MINA.

Krivokapić je na današnjem glasanju dobio 123 glasa, dok je njegov protivkandidat, šef švedske delegacije, Kent Harsdet, dobio 74 glasa, prenosi portal Vijesti.

Parlamentarnu skupštinu OEBS-a čine predstavnici 57 zemalja, uključujući i Sjedinjene Američke Držžave i Rusiju.

Na čelu Skupšštine do sada je bio Italijan Rikardo Miljori.

Glavni zadatak tog tijela je da olakša interparlamentarni dijalog.

Predsjednik Parlamentarne skupštine bira se najviše na dvije godine, s tim što se nakon 12 mjeseci obavljanja funkcije organizuje njegov reizbor.

Tada se, kako je bila dosadašnja praksa, ponovo izglasa isti kandidat.

Prema Poslovniku, predsjednikova obaveza je da predstavlja Skupštinu, predsjedava i saziva sastanke, obezbjeđuje poštovanje Poslovnika, delegira posao odgovarajućim odborima, inicira i uspostavlja kontakte i učestvuje na raznim međunarodnim forumima kako bi promovisao ulogu i politiku skupštine.

*  *  *

Izbor Krivokapića značajan za Crnu Goru

Bošnjačka stranka (BS) čestitala je šefu crnogorskog parlamenta, Ranku Krivokapiću, izbor za predsjednika Parlamentarne skupštine OEBS-a, ocjenjujući da je to veoma značajan događaj za Crnu Goru i njenu međunarodnu politiku.

Predsjednik BS Rafet Husović poželio je Krivokapiću puno uspjeha u obavljanju te, kako je naveo, veoma odgovorne međunarodne funkcije.

Izbor Krivokapića na mjesto predsjedavajućeg prestižne međunarodne organizacije veoma je značajan događaj za Crnu Goru i njenu ukupnu međunarodnu politiku koja je zasnovana na politici dobrosusjedskih odnosa, regionalnoj saradnji i afirmaciji demokratskih i progresivnih ideja, kaže se u saopštenju.

Krivokapić je, kako su navli iz BS, kroz svoje političko djelovanje i afirmaciju parlamentarizma kao najviće demokratske vrijednosti dao veliki doprinos izgradnji našeg društva utemleljenog na multietničkoj harmoniji, demokratiji, vladavini prava i poštovanju institucija.

U BS smatraju da je izbor Krivokapića za mjesto predsjednika Parlamentarne skupštine OEBS-a, kao i ubjedljiva podrška delegata koju je dobio, svojevrsno priznanje za njegov dosadašnji rad i posvećenost tim vrijednostima.

A ujedno i obaveza da se i kroz ovu instituciju radi na dodatnoj afirmaciji naše države kao faktora stabilnosti, mira i demokratskog razvoja ovog regiona i njene posvećenost reformama i evroatlantskim intregracijama, kaže se u saopštenju BS.

18 COMMENTS

  1. Za cestitku u svakom slucaju,iako OEBS i nema neku jacinu,jer u protivnom nebi to nas dopalo.Na stranu pitanje cime je to doticni gospodin zasluzio,mada milo mi je za njega da je nasao uhlebljenje bar za naredne dvije godine.Jer kako mu tice odje pjevaju kako god da uradi ne pise mu se dobro.Ja licno ne sumnjam u njegov izbor,kako je radio do sada tako ce i u buduce.Rezultate njegovog rada i rada njegovog bosa svi osjecamo na svojoj kozi.A sto se Kotora i Kotorana tice,pa ko ce ga bolje znati od njih.A sto oni o njemu misle nebih odje iz pristojnosti.

  2. Sad kako je Ranko Krivokapic predsjednik parlamentarne skupstine OEPS-a, oce li Crna Gora platit iz budzeta za garancije izdate KAP-u 100 miliona eura ili 100.000.000 eura???
    Siguran sam da ce on znati izabrati bolju varijantu jer je kao ucesnik u Vladi bio saglasan sa izdatim garancijama.

  3. Dopada mi se komentar Dragana. Imaš pravo. Mene su njegovi iz obezbjeđenja imali sprštit ispred centra za kulturu na rivu. Sada će bit još gore, ali ne ponašaju se tako u Evropu. Ranči sada nikoga ne poznaje i udaljen je od naroda koji ga je birao.
    Opet će neko na moj komentar reć da smo đelozni i da nam je krivo. Ma mene nije neka bude i Tonći Prac samo da je pošten i vaspitan i da je sa narodom.

  4. Bravo to je dobro za Crnu Goru. Pravi evropski političar. samo kod svoje kuće nema podršku,u našem maniru. Popo u svome selu…

    • Moj Sine Siniša i ja bi volio da nijesam ništa teže diza no od kilo kruva u cijelome mojemu životu.

        • Poštovani Riki, doktor sam nauka pa ne mogu da dobijem posao. Specijalizacije sam završila i na evropskim univerzitetima. Sada trenutno čuvam djecu jednoj ruskoj familiji kao bebisiterka. Nije me sramota, spremam im i stan ali sam poštena, radna, vredna i sposobna. Zato sam pretpostavljam uičila u životu više nego drug Ranko a Blagota ima iza sebe radnoga vijeka. Hvala i pozdravljam vas. Nemojte što zamjerit…

    • Ne visoko još i više nema što ! Kad pasa kroz vrata od grada ne gleda na nas boraniju i zelje. Visoko, više, najviše i ponajviše.

      • Ovaj grad da je grad a busamo se u njegovu kulturu i istoriju bio bi ponosan na izbor Ranka Krivokapića za predsjednika Parlamenta OEBSA! Obezbjeđenje nam smeta, auto i njegovo držanje.
        Svuda u svijetu političari imaju protokol. Ovome neukome narodu treba održati propuštene lekcije.

        • E Duša nasmija me do suza. Samo što u Evropu političari imaju malo viđše kulture i poštivanja svojega naroda. Odila sam sa njim u gimnaziju, pozdravljali smo se i to srdačno, a danas kao da sam otirač ispred vrata od stana e a da. Takvi smo mi…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].