Njegoš za djecu, produkcija ovogodišnjeg Kotorskog festivala pozorišta za đecu

1
Sa jedne od predstava

Petar Pejaković

Ovogodišnji 21. po redu Kotorski festival pozorišta za đecu, koji će se tradicionalno održati od 1. do 10. jula, biće svečano otvoren italijanskom predstavom “Baba Jaga”, plesno vizuelnim spektaklom ispred katedrale bazilike Svetoga Tripuna.

U glavnom programu na kotorskoj dječijoj pozorišnoj fešti nastupiće ukupno 16 pozorišta.

Biće oko 90 programa različitog sadržaja, od edukativnih radionica, do likovnih i književnih programa, kazao je za Skala radio Petar Pejaković, direktor Fondacije Kotorski festival pozorišta za đecu.

Posebno je zanimljivo da će prvi put na Kotorskom festivalu u glavnom programu biti predstave iz Španije, Portugala, Njemačke.

Tu su i gosti iz Kine, SAD pa Pejaković vjeruje da će, pored toga što je veoma bogat i kvalitetan program, ponuda biti, kao i ranijih godina, svake naredne unaprijeđena.

Ove godine Kotorski festival je dobio i značajnu finansijsku podršku od Evropske unije.

Pokrenut je i prvi konkurs za dramski tekst za đecu i mlade čija će promocija biti u toku festivalskih dana.

Čitav koncept ovogodišnjeg Festivala je u sklopu obilježavanja godišnjice Njegoševog rođenja, pa će Kotorski festival producirati i predstavu Njegoš za đecu, u okviru ovogodišnjeg Kotor Arta.

1 COMMENT

  1. Veselo je i lepo u gradu sa dečicom samo da ih odrasli puste na miru.Previše se oni petljaju. Ovo treba da je njihova igraonica i maštaonica. ja sam baka ali svoju unučad puštam da samo+i odlaze na letnju pozornicu jer ne želim da uzimam mesta deci. Moraju organizatori mnogo više pažnje da posvete uredovima ispred ulaza na predstave tamo je bilo nesnosno i velike gužve .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].