Plava zastavica na najboljoj plaži “Almara Beach” u Oblatnom

0
Plava zastavica ponosno na jarbolu najboljoj plaži

Javno preduzeće Morsko dobro, generalni pokrovitelj Programa Plava zastavica u Crnoj Gori, juče je na plaži “Almara Beach” Oblatno u Tivtu organizovalo svečanu ceremoniju povodom obilježavanja jubileja-deset godina uspješnog sprovođenja ovog prestižnog ekološkog programa koji se odvija pod okriljem Fondacije za ekološku edukaciju u 49 zemalja.

Na zvanično najljepšoj plaži Crne Gore u 2012. godini “Almara Beach” uručeno je 16 plavih zastavica koje je odobrio Međunarodni žiri u Kopenhagenu na osnovu kandidatura Nacionalne komisije.

Još tri plaže uskoro očekuju ovo obilježje visokih ekoloških standarda, organizacije i usluga na plažama u 2013. godini.

Još šest plaža je predloženo za Pilot fazu.

U prelijepom ambijentu “Almara Beach” uručene su i diplome nagrađenim ekoreporterima iz Crne Gore na dva međunarodna konkursa “Mladi ekoreporteri” i “Za manje smeća”.

Zastavu je na jarbol podigla pomoćnica ministra za održivi razvoj i turizam Željka Radak Kukavičić, a plave zastavice dobitnicima uručio direktor JP Morsko dobro Rajko Barović.

U organizaciji manifestacije učestvovao je i Nacio nalni operater NVO “Ecom”.

Nakon podizanja plave zastavice uslijedio je program gradske muzike iz Tivta, a pjesmom su ugođaj začinile tivatske klape.

uručenje plavih zastavica
po Evropskim standardima
veliko interesovanje
uglednici na dodjeli plave zastavice

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].