Prioritetne investicije u kotorskoj opštini radiće se tokom sezone

0
Kotor

Ivo Magud

Ivo Magud

Budući da 15. juna stupa na snagu opštinska Odluka o zabrani gradnje za vrijeme turističke sezone, Iva Maguda, direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora smo pitali koji će prioritetni radovi biti nastavljeni i tokom sezone.

On je podsjetio da predsjednica opštine Kotor ima pravo da odobri nastavak radova po programu Direkcije, i da će to biti poslovi na završetku prilaza pothodniku u Dobroti i pješačke staze od Doma zdravlja do Instituta za biologiju mora.

Za ovu investiciju je izabran izvođač radova, kao i za rekonstrukciju krova Doma kulture na Prčanju i zamjenu stolarije odgovarajućom eloksiranom, što takođe neće ometati tok turističke sezone.

Iako je prioritet i javra rasvjeta na raskrsnici u Lipcima, zbog odvijanja saobraćaja u toku sezone, ovaj posao moraće da sačeka septembar, kazao je Magud.

Nesmetanim tokom i za vrijeme sezone nastavlju se radovi iz programa uređenja Direkcije u Grblju i Kavču.

Najznačajnija investicija, uređenje unutrašnjosti i spoljnjeg dijela crkve Sv. Pavla u starom gradu Kotoru takođe će se obavljati i tokom sezone, budući da je projektant sa revizijom usaglasio sve sporne dileme.

Upućen je i zahtjev Ministarstvu turizma i održivog razvoja da dostave spisak licenci, jer je riječ o zahtjevnom projektu.

Nakon toga odmah kreće tender za izbor pravog izvođača za ovaj osjetljiv posao, kako bi  bio okončan u planiranom roku, do kraja novembra ove godine, kazao je Magud.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].