Vatrogasci na Vrmcu čiste puteve

6
vatrogasci u akciji čišcenja puta

Maksim Mandić

Maksim Mandić

U susret požarnoj sezoni, kotorska Sluba zaštite i spašavanja na brdu Vrmac čisti požarne puteve prema repetitoru, kako bi vatrogasna vozila, u slučaju potrebe, lakše došla do borovih šuma.

“Sa nama je šumar Niko Perović, koji nas upućuje koja suva stabla smijemo kidati, a koja ne, kako ne bi oštetili ovo naše prirodno blago”, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir kotorskih vatrogasaca.

Na Vrmcu se nalazi 15 vatrogasaca sa 4 vozila, dok su ostali raspoređeni po dežurstvima.

S obzirom da se ovaj posao ne može završiti danas, biće još ovakvih akcija, dodao je Mandić, apelujući na građane da budu pažljivi prilikom paljenja roštilja na Vrmcu.

zajednički snimak nakon završenog posla
vatrogasci su zabilježili dolazak kruzera u Kotor

6 COMMENTS

  1. njima ne trebaju akcije i datumi planeta zemlja i akologija. Oni štite i čuvaju, priskaču u pomoć i gase , spašavaju i sve ostalo bez velike priče i bez pozivanja i bez apela.

  2. Fala im vazda jer su mi pomogli za komin a nijesu uzeli ni dinara. Plemeniti su naši pompijeri, Fala vi rekla sam unuki da mi ona napiše dva slova na radio za dobre mladiće iz vatrogasnice.

  3. Svaka cast kotorskim vatrogascima,na celu sa Maksimom Mandicem,svako ko ima vremena i snage treba da im se prikljuci, nije daleko ,Vrmac su pluca grada Kotora,samo ,trebalo bi uvesti dezurstva ako treba i od volontera, kako bi se sprijecilo nenamjerno a i namjerno podmetanje pozara od strane onih koji cesto zbore kao i njihovi maloumni lideri,kakva nam je drzava dabogda izgorela pa tu bolesnu izreku pokusavaju katkad i da realiziju podmecuci pozare,sjetimo se samo sto se desavalo u Grbalju ,potpale na jedno mjesto i onda kad vatrogasci pocnu gasiti potpale na drugi kraj Grblja ,ali ima ona narodna; ko drugome jamu kopa cesto sam u nju upada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].