Prevoz trajektom jeftiniji

0
trajekt Lepetane

Prevoz trajektom na relaciji Kamenari-Lepetane od 1. decembra je jeftiniji 50 centi za putnička vozila i iznosi četiri eura, saopšteno je agenciji Mina-business iz Pomorskog saobraćaja.

Iz kompanije, koja upravlja trajektom, kazali su da će niža cijena trajektnog prevoza za putnička vozila važiti do 1. juna naredne godine.

“Sniženje cijene trajektnog prevoza za putnička vozila u zimskom periodu u najvećoj mjeri predstavlja benefit lokalnom stanovništvu, koje je životno upućeno na trajektni prelaz u Bokokotorskom tjesnacu Verige”, rekli su iz Pomorskog saobraćaja.

Na taj način, kako su dodali, kompanija praktično prvi put uvodi sezonski cjenovnik trajektnog prevoza vozila.

“Za takav, sezonski način vođenja cjenovne politike, kompanija ne posjeduje istoriju stvarnih podataka, pa je odluka bazirana na dobijenim vrijednostima iz planskog modela simuliranja poslovanja u datim uslovima”, naveli su iz Pomorskog saobraćaja.

Prevoz trajektom na relaciji Kamenari-Lepetane 1. aprila je poskupio za sve kategorije vozila, osim za putnička, za koja su cijene povećane 1. juna sa četiri eura na 4,5 eura.

Tada je saopšteno da se razmišlja o tome da se, nakon ljetnje sezone, cijena vrati na prethodni nivo.

Pomorski saobraćaj je cijene prevoza posljednji put mijenjao u oktobru 2006. godine.

Na poskupljenje su se, kako su objasnili, odlučili jer su svi ulazni parametri, koji utiču na strukturu cijene prevoza, od 2006. godine drastično poskupili, posebno gorivo.

Pomorski saobraćaj završio je treće tromjesečje sa neto profitom od 1,57 miliona eura, 15,7 odsto većim nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Poslovni prihod kompanije je, prema izvještaju o poslovanju objavljenom na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti (KHOV), na kraju septembra iznosio 4,17 miliona eura, 7,7 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].